šŸ“Š Next Match Stats: KAA Gent - RSC Anderlecht

šŸ“Š Next Match Stats: KAA Gent - RSC Anderlecht

Speeldag 28 - JPL - 05-03-2023 om 18:30 u

Op zondag 5 maart ontvangen we RSC Anderlecht voor speeldag 28 van de reguliere competitie. De heenmatch in het Lotto Park eindigde met een driepunter na een penaltydoelpunt van Hugo Cuypers. De belangrijkste wedstrijdweetjes over de topper van zondag aanstaande, vind je hieronder.

Pre-Match Facts

  • KAA Gent is ongeslagen in de laatste tien Jupiler Pro League-ontmoetingen met RSC Anderlecht (W4, G6), nu al de langste ongeslagen reeks tegen Paars-Wit uit de clubgeschiedenis.
    ā€‹ā€‹ā€‹ā€‹
  • KAA Gent hield vijf keer de nul in de laatste acht thuisduels met RSC Anderlecht in de Jupiler Pro League en incasseerde in de andere drie wedstrijden nooit meer dan eĢeĢn doelpunt. In de voorgaande zestig thuiswedstrijden tegen Paars-Wit in de competitie hielden de Buffalo's ook slechts vijf keer de nul.
     
  • KAA Gent verloor drie van de laatste vijf Jupiler Pro League-duels (W1, G1), evenveel als van de voorgaande dertien (W7, G3).
     
  • RSC Anderlecht bleef ongeslagen in de laatste zes Jupiler Pro League-duels (W3, G3), de langste reeks voor de ploeg sinds februari-maart 2022 (ook 6); de meest recente langere reeks dateert van november 2021-januari 2022 (9 op rij).
     
  • KAA Gent verloor slechts eĢeĢn van de laatste acht thuisduels in de Jupiler Pro League (W5, G2): op 5 februari 2023 tegen KRC Genk (2-3). De Buffalo's hielden in die reeks bovendien vijf keer de nul (5 tegengoals in totaal).
     
  • RSC Anderlecht verloor geen van de laatste zes uitduels in de Jupiler Pro League (W3, G3), nadat vijf van de eerste zeven uitmatchen dit seizoen verloren gingen (W2), dit is de langste ongeslagen uitreeks voor Paars- Wit in 1A sinds januari-mei 2021 (8).
     
  • KAA Gent (52,5%) en RSC Anderlecht (51,2%) zijn twee van de drie ploegen die procentueel het grootste gedeelte van hun persoonlijke duels wonnen dit Jupiler Pro League-seizoen, samen met Royal Antwerp (52,0%).
     
  • Spelers van RSC Anderlecht stonden dit Jupiler Pro League-seizoen 68 keer buitenspel, alleen de spelers van Zulte Waregem werden vaker teruggefloten (69 keer); aan de andere kant zag alleen STVV hun spelers deze jaargang minder vaak buitenspel staan (43) dan KAA Gent (44).
     
  • Sinds zijn Jupiler Pro League-debuut op 11 februari 2023 noteerde Gift Orban meer schoten (9), schoten op doel (8) en dribbels (9) dan iedere andere ploeggenoot van KAA Gent, terwijl alleen Hugo Cuypers sindsdien net zo vaak scoorde voor de Buffalo's als de Nigeriaanse aanvaller (2 keer).
     
  • Bart Verbruggen noteerde dit Jupiler Pro League-seizoen een reddingspercentage van 76 procent, waar dat van voorganger Hendrik Van Crombrugge op 63 procent bleef steken. De Nederlandse doelman van RSC Anderlecht staat inmiddels op bijna net zoveel reddingen (38) als Van Crombrugge (41), ondanks dat hij zeven wedstrijden minder speelde dan de Belg (10 om 17).

#COBW #GNTAND