1
  • Gift Orban 57'
RSC Anderlecht
0

De wedstrijd tussen Gent en Anderlecht stond vooral in het teken van de Play-Off plaatsen. Gent kon met een zege tot op één punt van de top-vier naderen, Anderlecht streed voor een plek in de top-acht. Een week zonder midweekwedstrijd had de ziekenboeg van de Buffalo's wat ademruimte gegeven, want Vanhaezebrouck recupereerde enkele pionnen. Piatkowski stond in de basis, Castro-Montes nam plaats op de bank. Het was Samoise die de rechterflank voor zijn rekening nam.

De Buffalo's begonnen voortvarend aan de partij met al in de eerste minuut een schot tussen de palen van Orban dat gepakt werd door Verbruggen. Ook bij een tweede doelpoging van de Nigeriaan stond Verbruggen op de juiste plaats. Op een geweldig afstandsschot van Cuypers was hij wel geklopt, maar de binnenkant van de paal was spelbreker van dienst. Halfweg de eerste helft kwam Verschaeren ineens in schietpositie en Piatkowski moest Nardi bijstaan op de doellijn om een achterstand te voorkomen. Ook Diawara dreigde met een stevig afstandsschot, maar Nardi pareerde.

Ei zo na gingen de Buffalo's toch met een voorsprong de rust in toen Cuypers van dichtbij kon uithalen, maar deze keer trof hij de rechterpaal, alweer pech voor de Gentse topschutter. Vlak na rust zorgde Orban voor het eerste gevaar met een schot uit een scherpe hoek, maar Verbruggen stond pal. Rond het uur zette Gent een geweldige aanval op, waarbij Kums Orban lanceerde. Die kapte Vertonghen uit en trapte de bal prinsheerlijk in de rechterbovenhoek, een pareltje (1-0).

Twee minuten later had Cuypers de score kunnen verdubbelen, maar zijn schot vloog over. Aan de overkant zaaide Dreyer tweemaal gevaar, maar Nardi toonde zich onklopbaar. Een kwartier voor tijd liep Diawara tegen zijn tweede gele kaart aan, waardoor de bezoekers in ondertal kwamen. De laatste kans was nog voor de ingevallen Fofana, maar hij mikte naast. De drie punten bleven in de Ghelamco Arena en Gent deed weer volop mee voor een plek in Play-Off 1.