📊 NEXT MATCH STATS: Charleroi - KAA Gent

📊 NEXT MATCH STATS: Charleroi - KAA Gent

Speeldag 13 - Jupiler Pro League - 05-11-2023 om 19:15 u

Op speeldag 13 van de Jupiler Pro League trekken de Buffalo's naar Charleroi. Hoe vergaat het beide ploegen tot nu en op welk vlak doet enkel Real Madrid in Europa beter dan KAA Gent? Je leest het hier in onze Next Match Stats. 

REMEMBER DARKO, TISSOUDALI 100 & WATANABE WANTS IT ALL

  • Charleroi is niet de favoriete tegenstander van KAA Gent. In de laatste zes onderlinge duels verloor Charleroi maar 1 keer. Dat was op 30 april 2022, toen KAA Gent met 1-3 won dankzij onder meer twee doelpunten van Darko Lemajic.
     
  • De Carolo's behaalden tot nu 13 punten dit seizoen. Dat is het laagste aantal in dit stadium van de competitie sinds het seizoen 2012-2013, toen Charleroi na 12 speeldagen ook 13 punten had. KAA Gent heeft met 23 punten op de teller dan weer zijn hoogste puntenaantal na 12 matchen sinds het seizoen 2015-2016.
     
  • Charleroi is bezig aan een sterke thuisreeks, want het won zijn laatste drie wedstrijden op Mambourg. Zowel Kortrijk, RWDM als Antwerp ging voor de bijl. Dat is de langste zegereeks van de Zebra’s in de Jupiler Pro League sinds februari-september 2020. Toen won Charleroi zes keer op rij in eigen huis.
     
  • Voor KAA Gent is winnen op verplaatsing de voorbije weken wat moeilijker. In de laatste 4 uitmatchen werd er 3 keer gelijkgespeeld en 1 keer verloren. Tijd om daar verandering in te brengen? 
     
  • Leuke statistiek: KAA Gent pakte dit seizoen al 12 punten nadat het op achterstand gekomen was, in de 10 hoogst aangeschreven competities in Europa deed alleen Real Madrid beter met 13 punten.
     
  • Als Hugo Cuypers in actie komt tegen Charleroi, dan speelt hij zijn 20e officiële wedstrijd van het seizoen. Hij was tot nu goed voor 14 goals en 3 assists. Vooral in Europa was Hugo al op dreef met 10 treffers.
     
  • Tsuyoshi Watanabe mag zich “Mister 100 procent” noemen. Van de 22 officiële wedstrijden dit seizoen miste hij als enige Buffalo nog geen minuut. Ook vorig seizoen speelde Watanabe met KV Kortrijk elke minuut in de competitie.
     
  • De teller van Tarik Tissoudali in de Jupiler Pro League staat sinds afgelopen zondag op 100 wedstrijden. Hij speelde 29 competitiewedstrijden voor Beerschot en 71 voor KAA Gent. In die 100 wedstrijden scoorde hij 39 keer. 

    #COBW #JPL #CHAGNT