Speeldag 13

FT

Sunday 05-11-2023 - 19:15

Sporting Charleroi
1
  • Marco Ilaimaharitra 97'
KAA Gent
3
  • Tarik Tissoudali 18'
  • Julien De Sart 59'
  • Gift Orban 90'
Sporting Charleroi - KAA Gent

Na drie opeenvolgende zeges op drie fronten (Breidablik Europees, Standard in de competitie en Patro in de beker) wilden de Buffalo's graag hun reeks verder zetten op bezoek bij Charleroi. Vanhaezebrouck koos voor hetzelfde elftal dat Standard overtuigend versloeg op de vorige speeldag. Zorgane zorgde voor de eerste doelpoging met een schot dat naast ging. Het zou meteen ook de laatste keer blijken dat de thuisploeg voor rust gevaarlijk kon zijn.

Op het kwartier kreeg Tissoudali op aangeven van Brown een open kans, maar Koffi had nog een beenveeg in huis om de nul op het scorebord te houden. In dezelfde minuut hield de Charleroi-doelman ook nog Cuypers van de openingstreffer. Derde keer goeie keer dachten ze bij de Buffalo's en toen Tissoudali een terugspeelbal kon onderscheppen, schakelde hij de laatste man uit en gaf Koffi het nakijken in de linkerhoek (0-1). 

Wat volgde was een partij éénrichtingsvoetbal, waarbij Gent de wedstrijd volledig in handen had. Alleen in de zone van de waarheid ontbrak het nog aan precisie. De Sart zag een afstandsschot afwijken en Marcq voorkxwam dat Cuypers alleen voor doel kon opduiken. Tissoudali mikte na een één-twee met Cuypers, de mee opgerukte Torunarigha knalde naast. 

Charleroi kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamer en leek zich terug in de wedstrijd te knokken. Dat werd geïllustreerd met twee kansen voor de ingevallen Heymans, maar geen van beide kon Roef echt verontrusten. Cuypers was dreigend aan de overkant, maar Koffi kon zijn schot in de linkerhoek stoppen. Even later was Cuypers er al opnieuw en deze keer werd hij foutief gestuit door Marcq in de zestien. De bal ging op de stip en De Sart knalde de elfmeter onhoudbaar in de linkerhoek (0-2).

Daarna hielden de Buffalo's de wedstrijd rustig onder controle en in de slotfase werd de ingevallen Orban twee keer knap diep gestuurd door Gandelman. De eerste keer stak Dragsnes er nog een voetje tussen, maar bij de tweede poging trapte hij via de linkerpaal wel raak (0-3). In de slotminuut kon Ilaimaharitra nog milderen met een strak afstandsschot (1-3), maar dat was er eentje voor de statistieken, want Gent had toen de drie punten al een tijdje op zak.