Voorbeschouwing OH Leuven - KAA Gent

Voorbeschouwing OH Leuven - KAA Gent

Na een geslaagde week in zowel de Conference League, competitie als de beker, gaat de focus terug naar de Jupiler Pro League voor de confrontatie met OH Leuven komende zaterdag. Hein Vanhaezebrouck blikt samen met Joseph Okumu vooruit.

De Leuvenaars klopten vorig weekend leider Union en gingen doordeweeks ook door in de beker na een late zege tegen Westerlo. Ze zitten in een goede periode na een moeilijke competitiestart. "Daarnaast pakten ze ook punten tegen Brugge en Antwerp. Het wordt dus geen plezierreisje naar Leuven."

Veel matchen betekent vaak ook meer geblesseerden. "Dat is onvermijdbaar. We speelden 4 wedstrijden in 10 dagen. Zoiets weegt door op termijn. De een kan de fysieke belasting goed verteren, de ander ondervindt last. Iedereen reageert anders. Leuven speelde net als ons een midweekmatch. Dat is een voordeel. We strijden met gelijke wapens."

JOSEPH OKUMU

Onze verdediging staat als een huis. Een belangrijke schakel achterin dit seizoen: Joseph Okumu. "Ik voel me steeds beter en beter. In het begin moest ik wennen aan de intensiteit. Nu heb ik het onder de knie." De matchen stapelen zich inderdaad op. "Het is pittig. Gelukkig hebben wij een medische staf die dag en nacht bezig zijn met onze gezondheid. Dankzij hen kampen we amper met blessures ondanks ons speelschema."

Tegen Leuven spelen we al onze 30ste match. Wat acht je nog mogelijk dit seizoen? "Veel. We hebben veel talent in onze groep. De slechte start kunnen we niet onder stoelen of banken spelen maar we zijn nog maar halverwege. We moeten van niemand schrik hebben. Als we telkens met die mentaliteit aan de aftrap komen, kunnen we het nog ver schoppen."