Spelers blikken vooruit naar bekerduel

Spelers blikken vooruit naar bekerduel

De Gentse spelersgroep kijkt reikhalzend uit naar het tweeluik tegen Anderlecht. Tijdens de voorstelling van de nieuwe shirts namen Hannes Van Der Bruggen, Rafinha en Rami Gershon de tijd om vooruit te blikken naar de heenwedstrijd in de Ghelamco Arena.

Rami Gershon: “Dit is het moment om onze slechte reeks tegen Anderlecht te doorbreken. Onze groep verkeert momenteel in bloedvorm. Weet je, ik leef voor dit soort wedstrijden. Als voetballer droom je van zulke uitdagingen. Marko Marin? Het wordt een uitdaging om hem uit de partij te houden. Maar we hebben een van de beste verdedigingen van het land, dus we moeten geen schrik hebben. Alleen zullen we negentig minuten lang gedisciplineerd en geconcentreerd moeten blijven. Ik droom van een plek in de finale. Het zou de eerste keer in mijn carrière zijn.”

Hannes Van Der Bruggen: “De spelersgroep heeft veel vertrouwen getankt dankzij de puike prestaties na Nieuwjaar. Ons goede voetbal sterkt de overtuiging dat we Anderlecht het vuur aan de schenen kunnen leggen. Tot dusver kon ik nog nooit winnen van de Brusselaars. Maar des te langer een zege uitblijft, hoe dichterbij een eerste overwinning komt. Bovendien denk je op het veld niet meer aan het verleden. Ongeacht of je laatste triomf nu van tien jaar terug dateert of van de laatste ontmoeting. Als we woensdag ons topniveau halen, kunnen we paars-wit zeker stevig weerwerk bieden.”

Rafinha: “Dat ik zeven van de acht duels verloor tegen Anderlecht? Vaak hadden ze toen een geweldig team. Ik herinner me nog wedstrijden tegen Mbokani, Jovanovic en een Suarez in topvorm. In mijn debuutseizoen hadden we een zege verdiend, maar bleven we steken op een gelijkspel. De kansen wilden er toen niet in. Dat verschil in efficiëntie speelde ons wel vaker parten. Denk maar aan de wedstrijd eerder dit seizoen. Hopelijk zijn we nu wel scherper voor doel. Een finaleplaats zou een groot moment zijn in mijn leven en carrière.”

(JVDV)