💬 Reacties na RSC Anderlecht - KAA Gent

💬 Reacties na RSC Anderlecht - KAA Gent

Speeldag 24 - Jupiler Pro League - 04-02-2024 om 18:30 u

De Buffalo's keren met een zuur gevoel terug richting Gent. De 1-1 stond op het bord maar de VAR besliste er anders over. 

Hein Vanhaezebrouck: "We zijn hier twee keer bestolen" 

Julien De Sart: "Emotie niet uit het voetbal halen"

'Wereldgoal' werd hét afgekeurde doelpunt genoemd. Julien De Sart – Gents kapitein in het Astridpark – deed hard zijn best om op zijn tanden te bijten. “Ik zal maar best mijn woorden wikken en wegen om niets verkeerd te zeggen. Kijk, ik heb de beelden nog niet gezien. Ook Ismael Kandouss heb ik hierover nog niet gehoord. Maar… op die manier gaan echt alle emoties weg uit het voetbal”, zei de Luikenaar waar het op stond.

Emotie, het is toch wat van deze sport de mooiste ter wereld maakt. “Ik maakte een heel mooi doelpunt, wat natuurlijk zorgde voor emoties. En dan dit… Naar verluidt was het ook heel licht”, zuchtte de middenvelder. De gelijkmaker was anders zeker verdiend te noemen. “Het was een evenwichtige wedstrijd, die we best wel onder controle hadden. Na de rust hebben we wat meer doorgeduwd, waren we goed aan het voetballen en creëerden we een aantal kansen.” Het zag er inderdaad al een heel stuk beter in vergelijking met de prestatie op Stayen.

Hoe dan ook, de confrontatie tegen Cercle van aanstaande zondag wordt van cruciaal belang. “Er blijven nog 6 wedstrijden over en die zijn stuk voor stuk belangrijk. Maar we hebben vandaag zeker getoond dat er een nieuwe, stevige basis is waar we op kunnen verder bouwen.” Na twee uitwedstrijden nog eens thuis: met die 12de man er ook nog bij is het geloof alvast groot. (RG)

Ismael Kandouss: "Er kwam geen fout aan te pas"

Ismael Kandouss kwam tekst en uitleg geven bij wat publiek en VAR op een andere manier zagen – de fase voor de prachtige goal van De Sart. “Ik maakte een natuurlijke beweging vooruit – daar kwam geen fout aan te pas. Arnstad bevond zich op mijn weg en omdat hij zo klein is kwam hij tot aan de hoogte van mijn handen. Toen hij mij probeerde af te stoppen, raakte ik met mijn handen onbedoeld even zijn gezicht, beschreef de robuuste verdediger zijn "botsing" met een jongen die twee keer zo klein is: méér was er niet aan de hand.

En toch achtte de VAR het nodig om de scheidsrechter naar het scherm te roepen. “Het is een interpretatie. Even goed kan je zeggen dat er een fout van hem moest gefloten worden. Het was uiteindelijk hij die mij probeerde af te blokken.” De Marokkaan haalde nog een opvallend feit aan over de speler van Anderlecht. “Toen wij scoorden ging hij plots weer gaan liggen.” Hetzelfde als wat zijn coach ook voor de TV-camera’s zei.

Positief nieuws dan: dankzij de terugkeer van Watanabe en Mitrovic stond de bekritiseerde verdediging weer stevig in haar schoenen – het zijn mannen waarmee je naar de oorlog kan. “Natuurlijk, het zijn echte patrons, dat is belangrijk voor een verdediging. Ze communiceren goed en geven veel vertrouwen. De ploeg kan er alleen maar baat bij hebben. Ons doel is duidelijk: een plekje in Play-Off 1 en ik heb er veel vertrouwen in”. (RG)


#COBW #ANDGNT #JPL