Supportersclub in de kijker: Banlieue Gantoise

Supportersclub in de kijker: Banlieue Gantoise

Dit seizoen zetten we bij elke thuiswedstrijd 1 supportersclub speciaal in de kijker. Elke supportersclub zal tijdens de week van de wedstrijd voorgesteld worden op de website en voor de aftrap gaan de voorzitter, vaandeldrager en aftrapmascotte van de supportersclub in kwestie mee het veld op. Zaterdag tegen Lierse is het de beurt aan supportersclub Banlieue Gantoise

Supportersclub Banlieue Gantoise uit Gent werd pas in 2014 opgericht en is dus een nieuwe supportersclub. 

Voorzitter Xavier Kluyskens vertelt: "Wij zijn een vrij nieuwe supportersclub. We bestaan nog maar enkele maanden maar hebben al een 65-tal betaalde leden, waarvan een 50-tal onder de 30 jaar. In onze Facebookgroep zijn we met 150. Wij verschillen van andere supportersclubs daar wij een vrij besloten groep zijn.  Wie lid wil worden, moet uitgenodigd worden door iemand die al lid is. De kandidaat wordt dan goedgekeurd door de voorzitter of ondervoorzitter. Aangezien wij met veel jonge mensen werken, behouden we zo het overzicht van wie tot de groep toetreed. We werken ook op deze manier omdat we zo de hechte band van de groep blijven garanderen. Iedereen kent iedereen en er zijn geen kliekjes. We bestaan nog niet zo lang, maar onze ambitie is om dé supportersclub van de jeugd te worden. We zijn meer dan een supportersclub, ook een sfeergroep. Vele Buffalo's die meegaan op verplaatsing zullen onze feestbussen wel al gezien hebben, onze gigantische vlaggen thuis en natuurlijk onze pulls die alomtegenwoordig zijn in het stadion en in het straatbeeld. Als aftrapmascotte hebben wij gekozen voor Loïc Van De Wiele. Een jongen die in behandeling is bij het kinderrevalidatiecentrum in het UZ Gent. Al maandenlang was het zijn grote droom om de aftrap te mogen geven voor een match van zijn favoriete ploeg. Voor ons is Loïc het toonbeeld voor alles waar onze club voor staat: moed, kracht en doorzettingsvermogen. Daarom willen wij Loïc zijn droom laten uitkomen en willen wij aandacht vragen voor het schitterende werk dat het kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent elke dag opnieuw verricht met kinderen."

De aftrap zal zondag verzorgd worden door Xavier Kluyskens (voorzitter), Henri Mandart (vaandeldrager) en de 9-jarige Loïc Van De Wiele (aftrapmascotte)

Via volgende weg kan je Banlieue Gantoise bereiken:

  • contactpersoon: Xavier Kluyskens
  • gsm contactpersoon: 0485352968
  • mailadres: xavier.kluyskens@gmail.com
  • Café Smilies, De Pintelaan 100, Gent (alle dagen geopend)

Rijden bij thuiswedstrijden: neen
Rijden bij uitwedstrijden: soms

Meer info over een supportersclub in jouw buurt vind je hier.