Ines Van Gansbeke blijft twee jaar langer een Buffalo

Ines Van Gansbeke blijft twee jaar langer een Buffalo

Haar nicht Annelien Van Gansbeke was er al in het prille begin van KAA Gent Ladies bij maar nu is het Ines Van Gansbeke die er fuore maakt. Zij werkte vorig weekend haar twintigste wedstrijd als Buffalo af. Daarin kwam ze eenmaal tot scoren, deelde ze één assist uit en hield ze acht maal de nul. Aan haar eerste jaartje in onze hoofdmacht breidt ze nu een vervolg van twee seizoenen.

"Mijn eerste jaar is me super goed bevallen", vertelt Ines Van Gansbeke. "Ik ben heel blij om bij dit team te horen. Er heerst een toffe sfeer in onze jonge talentvolle bende die al veel stappen zette. Ik ben er ook zeker van dat we nog veel stappen zullen zetten!"

"Ines is een jonge speelster met een profiel dat iedere trainer wel in zijn ploeg wenst", geeft trainer Jorn Van Ginderdeuren aan. "Als centrale verdedigster is ze hard in de duels. Dat koppelt ze aan een stevige linkse voet. Ik denk dat haar eerste jaar in de Lotto Super League zeker gezien mag worden. Ze heeft haar kwaliteiten al laten zien maar ik ben ervan overtuigd dat we samen met haar nog meer progressie kunnen maken. Samen met Nia vormt zij een bijzonder jong maar voetballend hart in onze defensie", voegt onze coach er nog trots aan toe.

Ook Ines is tevreden. Niet alleen zij maar ook haar partner in crime Nia blijft tot medio 2026: "Ik had al beslist om te blijven voor de verlenging van Nia online verscheen. Maar toen ik zag dat ook zij bleef was ik echt super blij."

Het verhaal van de Van Gansbeke's bij KAA Gent Ladies krijgt dus nog een extra hoofdstuk. Op dit moment scoorden Ines en Annelien evenveel als Buffalo al krijgt Ines nog minstens twee jaar de tijd om topschutster van de familie te worden. "Hopelijk zal ik er nog meer scoren maar winnen is voor mij belangrijker. Wie de goals maakt speelt geen rol."