Profcontract René Vanden Borre

Profcontract René Vanden Borre

KAA Gent bouwt verder aan de toekomst. Onlangs tekenden Hugo Lamock en Senne De Pauw hun eerste profcontract, vandaag is het de beurt aan René Vanden Borre. Hij tekent tot 2024 met één jaar optie.

René is een 18-jarige doelman die de netten van onze beloften verdedigt. Hij is daarnaast ook Belgisch jeugdinternational. Eerder dit seizoen sloot hij bij de A-kern aan als derde doelman tijdens de Europese campagne. Zo was hij erbij tegen FC Flora en PAOK. 

René Vanden Borre

  • Positie: doelman
  • Geboortedatum: 19/01/2004
  • Buffalo sinds U9 

KNOW YOUR BUFFALO: RENÉ VAN DEN BORRE

Het is niet de eerste keer dat we enkele vragen voorleggen aan René. In 2013 polsten we al eens naar zijn ambities en idolen. Benieuwd of die gewijzigd zijn. 

SINDS WANNEER SPEEL JE BIJ DE JEUGD?

Ik ben als voetballer begonnen bij Mariakerke, maar sinds de U9 mag ik me speler van KAA Gent noemen.

POSITIE OP HET VELD?

Doelman.

WIE IS/ WAS JOUW VOETBALIDOOL?

Thibaut Courtois was van kleinsaf mijn voorbeeld en is dat nu nog altijd. Hij heeft alles wat een doelman nodig heeft. Ik heb het ook wel voor Marc-André ter Stegen van Barcelona. Net als ik is hij niet de allergrootste doelman, maar ik vind hem wel heel goed.

FAVORIETE BUITENLANDSE CLUB?

FC Barcelona. Eigenlijk zit Thibaut Courtois bij de verkeerde club in Spanje (lacht).

STERKE PUNTEN

1-op-1-situaties en mijn voetenwerk.

VERBETERPUNTEN

Ik moet het spel nog iets beter leren lezen.

WIE ZIJN/waren JOUW FAVORIETE PERSONEN BIJ DE JEUGD EN WAAROM?

Keepertrainer Bart, hij is sinds de U13 mijn coach en ik heb veel aan hem gehad. Bart, de huidige trainer van de U18 heeft me volwassener gemaakt. En van Franky Vandendriessche heb ik aan de topsportschool veel geleerd. 

WAT ZIJN JOUW DOELEN OP DE KORTE EN DE LANGE TERMIJN?

Zoveel mogelijk minuten maken tussen de palen, een goed seizoen draaien met de beloften, en af en toe meetrainen met het eerste elftal.

Veel succes René!


#EIGENKWEEK #COBW