Eerste profcontract Senne De Rauw

Eerste profcontract Senne De Rauw

KAA Gent bouwt verder aan de toekomst. Onlangs tekenden Viktor Nói Vidarsson en Hugo Lamock hun eerste profcontract, vandaag is het de beurt aan Senne De Rauw

Senne kwam in 2020 over van Beerschot. Hij speelt doorgaans als linksachter. Senne komt uit voor onze U16 en maakt ook deel uit van de Belgische nationale ploeg. Als type speler kan je hem het beste vergelijken met Thomas Foket en Matisse Samoise. Hij beschikt over een groot volume en loopvermogen. Naast zijn doorzettingsvermogen heeft Senne een goede voorzet in de voeten. Zijn detente en kopspel heeft hij alvast mee. Kenmerkend aan zijn spel is het aflopen van de hele flank.  

Senne De Rauw

  • Positie: linksachter
  • Geboortedatum: 19/01/2006
  • Buffalo sinds U15 (2020)

Veel succes Senne!


KNOW YOUR BUFFALO: SENNE DE RAUW

SINDS WANNEER SPEEL JE BIJ DE JEUGD?

Ik speel bij KAA Gent sinds de U15. Daarvoor speelde ik bij Kontich voor ik de stap zette naar Beerschot. Daar ben ik ingestapt vanaf de U7.

POSITIE OP HET VELD?

Ik speel als linksachter en het liefst loop ik dan ook de hele flank af. 

MET WIE ZOU JE JEZELF DURVEN VERGELIJKEN BIJ DE HUIDIGE A-KERN?

Alessio Castro-Montes. We zijn gelijkend qua profiel. Hij houdt zich niet in en neemt heel de flank voor zijn rekening. Je kan hem overal aantreffen op het veld en hij draagt zo zijn steentje bij aan het team. 

WIE IS/ WAS JOUW VOETBALIDOOL?

Dat is Cristiano Ronaldo. Niet omdat hij in principe bij de beste hoort, maar wel voor zijn inzet. Hij barst van het talent maar moet het nog meer hebben van het harde werken. Hij leeft voor zijn sport en wil steeds de best mogelijke versie van zichzelf op de mat brengen. 

FAVORIETE BUITENLANDSE CLUB?

Dan kies ik voor Real Madrid. Ik heb er geen specifieke reden voor maar het is mijn favoriet. Er ooit spelen zou ongelooflijk zijn, maar dromen mag. 

Wat zijn jouw STERKE PUNTEN?

Dankzij mijn loopvermogen kan ik goed uit de voeten op mijn positie. Ik hou er van om aan te vallen maar deins helemaal niet terug voor het verdedigende werk. Als voetballer moet je beide kunnen. Mijn snelheid draagt daar wel toe bij. Tot slot kan ik een aardige voorzet trappen en zo voor gevaar zorgen. 

Wat zijn jouw VERBETERPUNTEN?

Alles kan natuurlijk beter maar ik denk in de eerste plaats aan mijn lange bal met rechts. Ik ben linksvoetig en kies dan ook voornamelijk om zoveel mogelijk met links te spelen. Rechts is dus mijn mindere voet maar door er op te trainen kan ik mijn niveau daar wel opkrikken. 

WIE ZIJN/waren JOUW FAVORIETE PERSONEN BIJ DE JEUGD EN WAAROM?

Het is moeilijk om er één trainer uit te kiezen, dus kies ik voor mijn beide ouders, zeker mijn moeder Anke. Zij brengt me naar elke wedstrijd of training en dat van kinds af wat niet evident is als je met meerdere kinderen thuis bent. Ze is een echte sportmama. Haar broer zat op de topsportschool voor voetbal en ook haar zus turnde op een hoog niveau. Ze weet wat het is om voor een sport te leven en er alles voor te doen.

WAT ZIJN JOUW DOELEN OP KORTE EN DE LANGE TERMIJN?

Op korte termijn wil ik blijven leren en zoveel mogelijk matchen spelen. Ritme opdoen en de bal voelen, blijven heel belangrijk. Op de lange termijn hoop ik hier bij Gent door te breken. Gent heeft de beste opleiding en heeft een duidelijke visie voor haar jeugd. Volgend seizoen zet ik ook de stap naar de topsportschool en zal ik op internaat zitten. Nu pendel ik elke dag van het Antwerpse. Dat zal alvast een verbetering zijn (lacht).


#EIGENKWEEK #COBW