Ladies komen zwaar gehavend uit veldslag met Club

Ladies komen zwaar gehavend uit veldslag met Club

De vijfde Slag om Vlaanderen van dit seizoen is voor onze Ladies uitgedraaid op een rampzalige namiddag. Maar liefst vier speelsters vielen geblesseerd uit. Tot overmaat van ramp kon Club YLA in het slot van de partij het laken naar zich toe trekken.

Na de sterke prestatie in Genk besloot coach Jorn Van Ginderdeuren slechts één wissel door te voeren in zijn basisopstelling. Amber Maximus verdween uit de ploeg. Fleur Van Daele was haar vervangster.

Onze Buffalo's hadden controle in de openingsfase. Na tien minuten sloeg het noodlot echter een eerste keer toe in de Chillax Arena. Middenveldster Elfi Maass kwam slecht neer en moest met meerdere breuken aan de pols van het veld. Haar vervangster, Zarah Taillieu moest nog geen tien minuten later de strijd staken. Zij verzwikte haar enkel na een duel. Na goed twintig minuten voetballen kwam het spel zo zoetjes aan op gang. Eerst moest doelvrouw Riet Maes de bezoekers van de openingsgoal houden. Aan de overzijde pakte Nena Retsin uit met een puike kap aan de rand van de zestien. Het schot dat daarop volgde ketste via de paal buiten. Dat had meer verdiend. 

De tweede periode bracht vooral strijd en net-niet-kansen. Een Brugse voorzet dwarrelde op het uur op de lat. Retsin kon kort daarna de bal net niet vroeger dan Covent beroeren. Na goed zeventig minuten kreeg Guns het leer toch voorbij Maes. Een geweldige opdoffer en het werd meteen nog wat erger. Nia Elyn kreeg een charge van Heida te verwerken. Onze aanvoerster moest op een draagberrie van het veld gedragen worden. Testen in het ziekenhuis wezen gelukkig uit dat ze geen letsels opliep. In de toegevoegde tijd zetten onze Ladies nog alles op alles om een punt uit de brand te slepen. Het waren echter de bezoekers die via Kerkhove nog een tweede maal konden scoren. En nog was het niet gedaan want ook Fleur Van Daele moest na een trap vroegtijdig van het veld. 0-2 en heel wat geblesseerden, dat is het zware verdict voor onze Ladies.

Blauw-zwart nadert nu tot op één punt in de stand. De volgende weken beloven zeer zwaar te worden voor onze Buffalo's. Afsluiten doen ze tegen de top drie in de Lotto Super League. Volgende week gaat dat drieluik van start in en tegen Anderlecht.