Voorbeschouwing KAA Gent - FK RFS

Voorbeschouwing KAA Gent - FK RFS

Speeldag 2 - UEFA Conference League voorrondes - 05-08-2021 om 20:30 u

Twee weken na onze eerste match tegen Valerenga wacht ons nu FK RFS in de derde voorronde van de Conference League. We ontvangen donderdag 5/8 de Letten in onze Ghelamco Arena. Alle info over tickets vind je hier.

Hein Vanhaezebrouck stond samen met Andrew Hjulsager de aanwezige pers te woord daags voor de nieuwe Europese confrontatie. 

VIERDE WEDSTRIJD OP TWEE WEKEN

Een zege, een gelijkspel en een verliespartij. KAA Gent maakte al elk mogelijk scenario mee in de seizoensstart. Vanhaezebrouck wil continuïteit zien. "De eerste tien minuten waren telkens te slap. We moeten scherper starten. Er zitten nog iets teveel fouten in ons spel. Dat is eigen aan een start met een kern die nog niet volledig is. We sleutelen bij na elke match. We blijven groeien."

"Iedereen wil winnen. Die drang blijft ongewijzigd. We strijden met een nieuwe groep op twee fronten. Voor heel wat jongens is dat nieuw, maar de intentie blijft dezelfde. We gaan voor de zege. Al is een Europese voorronde anders dan een competitiematch. Hier vecht je het uit in twee wedstrijden. Ons doel hier is doorgaan."

LETSE GESTALTE

FK RHS moet het van zijn gestalte hebben. "Het is een stevige ploeg in alle betekenissen van het woord. Ze beschikken over heel wat grote jongens met een goede fysiek. Ze spelen met veel overtuiging in een goede organisatie. Het is een ploeg die offensief uitpakt met zijn gestalte, maar ook technische jongens heeft aan de twee kanten. We zullen dus op heel wat vlakken op onze hoede moeten zijn."

GEEN CHAKVETADZE OF OWUSU, W​EL BEZUS

"We kunnen helaas niet iedereen op de Europese lijst plaatsen. Gelukkig mogen we de lijst elke ronde wijzigen. In de groepsfase kan dat niet meer. Nu laten we niet-fitte spelers thuis. Owusu staat er bijvoorbeeld niet op. Hij zal een tweetal weken uit zijn. Chakvetadze en Bezus trainen opnieuw mee alleen mag je hen niet over dezelfde kam scheren. Bezus maakt deel uit van de selectie, Chakvetadze nog niet. Of Bezus minuten maakt tegen Riga valt nog af te wachten. We gaan alvast niets overhaasten. Daar is niemand bij gebaat."

ANDREW HJULSAGER

Voor nieuwkomer Hjulsager is Europees voetbal een extra drijfveer: "Ik kijk uit naar de nieuwe Europese confrontatie. We starten aan het tweeluik met één doel: doorstoten. In de voorbije drie matchen hebben we zowat alles meegemaakt. We toonden goed voetbal maar tegelijkertijd zagen we ook pijnpunten waar we op moeten verbeteren. Morgen is een kans om te tonen dat we lessen getrokken hebben uit de vorige wedstrijden."

Kan je de matchen goed verteren? "Daar ondervind ik geen problemen. Als je Europees wilt spelen, moet je het drukke spelschema erbij nemen. De voorbereiding was bijzonder zwaar met het oog op deze periode. We zijn hier dus voor getraind. Nu heb ik vooral veel zin om aan die match van morgen te beginnen in ons eigen huis."