RFS
2
  • Darko Lemajic 11'
  • Tomas Simkovic 27'

Na het uitschakelen van Valerenga nam Gent het in de derde voorronde op tegen het Letse RFS. Vanhaezebrouck roteerde opnieuw en bracht met Kums en Oladoye twee nieuwe middenvelders tussen de lijnen. Achterin kreeg Hanche-Olsen rust en mocht Okumu starten.

De eerste kans was voor Tissoudali, maar in kansrijke positie miste hij de moeilijke volley. De bezoekers beperkten zich vooral tot verdedigen, maar hun eerste aanval was wel meteen succesvol. Lemajic schoot een teruggelegde bal tegen de netten (0-1). Enkele minuten later kreeg Tissoudali een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar hij besloot van dichtbij recht op de doelman.

Gent hadden wel overwicht tegen de teruggetrokken Letten, maar de talrijke voorzetten vanop de flanken werden allemaal weggewerkt. Een rampscenario leek zich te voltrekken toen Simkovic aan de overkant een zeldzame voorzet wel tegen de netten kopte (0-2).

De Buffalo's stonden in de tweede helft voor een heuse inhaalrace en voerden de druk meteen op. Aanvankelijk was er een attente Bolat nodig om een bal op de lijn te redden, maar daarna volgden de Gentse kansen elkaar in sneltempo op. Hjulsager zag een afstandsschot stranden op Cerniauskas, maar een minuutje later was de Letse doelman toch geklopt. Oladoye vlamde een teruglegger van Tissoudali strak in de rechterhoek (1-2).

Tissoudali, Castro-Montes en Hjulsager waren dicht bij de gelijkmaker, maar telkens had Cerniauskas een uitstekende reflex in huis. De Gentse druk bleef aanhouden, maar Oladoye devieerde een hoekschop over en Cerniauskas liet zich niet verschalken door een afstandsschot van Hjulsager. Een kwartier voor tijd liep de ingevallen Depoitre goed diep, waarna hij perfect in de loop van Tissoudali speelde en die schoot raak in de linkerhoek (2-2).

De Buffalo's gingen nog op zoek naar de winnende treffer en de bezoekers kreunden onder het slotoffensief. De invallers lieten zich gelden, maar Cerniauskas was andermaal bij de pinken om een lage schuiver van Odjidja uit de hoek te halen en een poging van Bezus vloog over. In de extra tijd was de eveneens ingevallen Malede nog erg dicht bij de 3-2, maar zijn pegel spatte jammerlijk uiteen op de paal. Na het 2-2 gelijkspel valt de beslissing in de terugwedstrijd in Letland.