Rust zacht, Freddy

Rust zacht, Freddy

Vandaag bereikte ons het nieuws dat Freddy Delcourt (74) overleden is. Freddy ging eind 2017 met pensioen nadat hij meer dan 30 jaar lang een vertrouwd gezicht was in onze club. Als jeugdtrainer en afgevaardigde was hij een toonbeeld van ernst en gedrevenheid, veeleisend voor zijn spelers maar altijd eerlijk in zijn keuzes.

Vanaf 2002 werd Freddy teammanager van het eerste elftal: elke trainer was vol lof over zijn nauwgezette administratieve opvolging. Ook de spelers hielden van hem omdat hij zich steeds positief opstelde en voor velen een vaderfiguur was. Toen de opdracht als teammanager te zwaar werd, nam hij afscheid met de historische woorden “ja, ik zal het voetbal erg missen en misschien zal de club mij ook missen, maar ik voel dat ik moet stoppen”. En ja, we hebben Freddy vaak gemist!

De laatste jaren ging het minder goed met zijn gezondheid maar wanneer hij kon, kwam hij toch nog naar de wedstrijden, de kleedkamer en de perszaal. En steeds weer herhaalde hij hoe hij het voetbal miste. We zullen je nooit vergeten, Freddy!

"Freddy was een fantastische mens en een echte Buffalo. Ik vond het ongelooflijk aangenaam om met hem te werken. In zijn nuchterheid stond Freddy nooit op de eerste rij om te vieren, maar wel om te helpen. Ik ben blij dat we hem enkele onvergetelijke momenten hebben doen beleven die hem voor de rest van zijn leven zullen bijgebleven zijn. Rust zacht, Freddy." - Hein Vanhaezebrouck

De spelers van KAA Gent zullen zondag tegen Westerlo met rouwbanden spelen. Samen met de spelers roepen we onze supporters op om voor de aftrap een minuut lang te applaudisseren ter ere van Freddy.

IN DE VOETSPOREN VAN FREDDY

In 2017 volgden we Freddy op de voet in een speciale aflevering van Buffalo TV. Hij had het er over zijn verschillende functies en zijn passie voor KAA Gent. Een passie die nooit verdween.


#RUSTZACHT