NEXT MATCH: KAA Gent - Club Brugge

NEXT MATCH: KAA Gent - Club Brugge

Speeldag 16 - Jupiler Pro League - 06-11-2022 om 13:30 u

Na de Europese kwalificatie is het nu reikhalzend uitkijken naar zondag en de komst van Club Brugge. Na de 6-1-thuiszege van afgelopen seizoen is het hopen op een nieuwe overwinning. Zowel onze coach als aanvoerder Vadis Odjidja zijn zich bewust van het belang van de wedstrijd. Voor onze fans staat immers meer op het spel dan louter de 3 punten. “De match leeft niet alleen bij de supporters, maar ook bij ons”, zegt Vadis.

Persconferentie

Kapitein Vadis Odjidja was duidelijk, Europese overwintering was één van de vooraf gestelde doelen. De manier waarop die gisteren tot stand kwam, geeft vertrouwen voor de komende matchen. Euforie in de kleedkamer was er echter niet. Vadis: "Het is nooit héél uitbundig bij ons. Er zijn zoveel matchen dat de focus snel verschoven wordt. Maar dat iedereen blij was, mag duidelijk zijn. We doen elke wedstrijd ons best en gisteren kwam het er ook goed uit. In de tweede helft scoorden we makkelijk, kwamen we tot vlot spel en dat geeft sowieso een boost voor zondag."

"Die 6-1 van vorig seizoen was qua drive en mentaliteit een voorbeeldmatch. Tarik was toen outstanding, dat moeten we nu anders opvangen. Het was in elk geval een collectieve prestatie en hoe de fans toen tekeergingen was fenomenaal. Het is een fijne herinnering waar we motivatie uit kunnen putten." - Vadis Odjidja

PRE-MATCH FACTS

 • KAA Gent won drie van de laatste vier Jupiler Pro League-matchen tegen Club Brugge (V1), nadat de ploeg geen van de voorgaande zes ontmoetingen wist te winnen (G2, V4). De Buffalo’s wonnen de laatste twee onderlinge duels en kunnen Club voor het eerst sinds januari-mei 2018 (3) drie keer op rij verslaan.
   
 • KAA Gent won maar één van de laatste vijf Jupiler Pro League-thuismatchen tegen Club Brugge (G1, V3) nadat de voorgaande vijf dergelijke duels werden gewonnen; die ene zege kwam in de meest recente ontmoeting en was tevens de grootste overwinning ooit van Gent tegen Club in 1A (6-1 op 29 augustus 2021).
   
 • Club Brugge kreeg vier goals tegen in de laatste twee Jupiler Pro League-matchen (2-2 tegen Union SintGillis en 4-2 tegen KV Oostende), maar één minder dan in de voorgaande zeven duels (5). Club kreeg in november-december 2021 (4) voor het laatst minstens twee goals tegen in drie opeenvolgende duels in 1A.
   
 • KAA Gent won de laatste twee Jupiler Pro League-matchen in eigen huis, dit lukte de ploeg voor het eerst sinds februari-april 2022 (toen 4 op rij).
   
 • Club Brugge wist twee van de laatste drie Jupiler Pro League-uitmatchen niet te winnen (G1, V1), één keer vaker dan in de eerste vier uitwedstrijden van het seizoen (V1).
   
 • Club Brugge (95) en KAA Gent (73) zijn twee van de drie teams met de meeste schoten binnen het kader sinds de start van het huidige Jupiler Pro League-seizoen.
   
 • Hans Vanaken maakte zes doelpunten tegen KAA Gent voor Club Brugge in de Jupiler Pro League (21 matchen), waarmee hij de speler met de meeste Club-goals tegen de Buffalo’s is deze eeuw. Vanaken scoorde in elk van zijn laatste drie wedstrijden maar deed dit in zijn carrière, die inmiddels 349 wedstrijden op het hoogste niveau omvat, nooit vier keer op rij.
   
 • Matisse Samoise van KAA Gent werd dit Jupiler Pro League-seizoen al zestien keer voorbijgedribbeld door een tegenstander; alleen Dino Hotic van Cercle Brugge overkwam dat vaker (23 keer).
   
 • Casper Nielsen van Club Brugge creëerde twintig kansen dit Jupiler Pro League-seizoen, meer dan iedere andere speler die nog geen assist gaf.
   
 • Club Brugge-trainer Carl Hoefkens brengt dit Jupiler Pro League-seizoen gemiddeld drie wijzigingen aan in zijn basiself ten opzichte van de wedstrijd daarvoor, meer dan iedere andere T1 die meer dan één match heeft gecoacht.