• Hugo Cuypers 9'
  • Michael Ngadeu 29'
Club Brugge
0

Na de boost van de Europese kwalificatie tegen Molde was het zaak om die goede vorm te bevestigen in de topper tegen Club Brugge. Samoise raakte niet tijdig fit, waardoor Fortuna terug in de ploeg kwam. Torunarigha was wel hersteld en nam zijn plek in de verdediging terug in. Voorin kreeg Cuypers de voorkeur op Depoitre. Bij de Bruggelingen begon ex-Buffalo Yaremchuk op de bank.

Het duurde niet lang vooraleer de vlam in de pan schoot. Torunarigha pakte uit met een van zijn typerende rushes vooruit en stak ook nog perfect diep naar Cuypers, die met een fijne stifter over Mignolet voor de vroege voorsprong zorgde (1-0). De Europese wedstrijd zat duidelijk niet meer in de benen, want door het felle stoorwerk geraakten de bezoekers niet in hun spel.

Op het half uur ging het dak er helemaal af. Ngadeu liep goed in op een perfect aangesneden vrije trap van Kums en gaf Mignolet het nakijken met een rake kopbal (2-0). Pas in het slot van de eerste helft slaagde Brugge erin om iets terug te doen. Twee gevaarlijke schoten werden door Nardi vakkundig over de lat getikt.

Een dubbele wissel bij de rust bracht niet meteen beterschap voor de Bruggelingen. Gent bleef met dezelfde grinta spelen en troefde de tegenstander af in de duels. De kansen waren vrij schaars, een trap van Hjulsager werd nog afgeblokt en Cuypers kopte een vrije trap net over. Na nog een resem wissels werd Brugge wat dreigender over de flanken en Nielsen kreeg een paar mogelijkheden op voorzetten, maar mikte ze niet binnen het doelkader.

Gent kwam nauwelijks in de problemen en kreeg met snelle tegenaanvallen zelfs nog de mogelijkheid om de score verder uit te diepen, maar die fasen werden niet optimaal uitgespeeld. Geen haan die er naar kraaide, want de supporters genoten met volle teugen van de verdiende zege.