Ladies nemen een punt mee uit Genk

Ladies nemen een punt mee uit Genk

Na in oktober ongeslagen te blijven trokken onze Ladies naar KRC Genk Ladies, een belangrijke partij in de strijd om Play-Off 1. Trainer Jorn Van Ginderdeuren had gezien de goede resultaten geen reden tot wisselen. Dezelfde elf van tegen Standard Fémina verschenen dan ook op vrijdagavond aan de aftrap.

In een gesloten wedstrijd hadden beide ploegen het moeilijk om aan kansen te komen. Middenveldster Karlijn Helsen zag haar schot een metertje over waaien. Aan de overzijde belette een attent keepende Riet Maes dat de thuisploeg tot echte kansen kon komen. Na 45 minuten stond dan ook een logische 0-0 ruststand op het bord in Limburg.

Na de koffie was hetzelfde spelbeeld te zien. Beide ploegen gingen op zoek maar geven elkaar geen duimbreed toe. Pas in de slotfase kregen zowel onze Ladies als Genk nog kansen op de overwinning. Goalie Maes moest nog goed plat gaan op een schot van Van Kerkhoven. Niet veel later tikte ze een Genkse kans nog puik tegen de staak. De laatste kans was een voor onze Buffalo's. Winger Nena Retsin schilderde de bal op, de naar de eerste paal gekomen Amber Maximus.Haar kopbal verdween echter aan de verkeerde kant van de paal buiten. Zo eindigde de wedstrijd zoals hij begon, met een brilscore.

Met dit extra punt tegen een concurrent voor Play-Off 1 blijven onze Ladies goed meedraaien in de top 4 van de rangschikking. Riet 'clean sheetje' Maes hield samen met haar defensie ook al voor de vijfde keer de nul. Volgende week trekken onze Buffalo's naar KVC Westerlo voor de achtste finale in de Beker van België.

Coach Jorn Van Ginderdeuren: "Ondanks de korte voorbereidingstijd (interlandperiode) zijn we tevreden met dit resultaat op Genk. Na een gesloten wedstrijd met weinig kansen voor beide team is de 0-0 een terechte uitslag. We vochten voor elke meter grond maar de kwaliteit van uitvoering was onvoldoende om aanspraak te maken op de winst."