17-jarige Schelfhout sluit aan bij A-kern

17-jarige Schelfhout sluit aan bij A-kern

Sinds deze week maakt Fiebe Schelfhout deel uit van de A-kern. De 17-jarige verdedigster voetbalt nu reeds voor het achtste seizoen bij KAA Gent Ladies. Vorig seizoen debuteerde Schelfhout al op 25 april tegen KRC Genk Ladies. Dit seizoen was ze ook aanvoerster van de beloftenploeg die momenteel knap vierde staat in Eerste Nationale (tweede klasse).

"Ik ben heel blij dat ik deze kans krijg. Ik kijk er dan ook erg naar uit om altijd met de A-kern mee te trainen", opent Schelfhout die als 'high potential' al meermaals met het eerste elftal op het trainingsveld stond. "Ik speel al van mijn tiende bij Gent en ik heb altijd opgekeken naar de speelsters van de eerste ploeg. Het is wel gek om te beseffen dat ik nu zelf ook deel uitmaak van deze ploeg."

"Fiebe is een speelster die alle eigenschappen bezit die een KAA Gent Ladies speelster nodig heeft", vertelt coach Jorn Van Ginderdeuren, "Ze brengt veel intensiteit, durf en voetballend vermogen." Schelfhout zelf omschrijft zich als, "een gemotiveerde speelster met veel loopvermogen die nooit opgeeft en vecht voor elke bal."

"Uiteraard heeft Fiebe dit vooral zelf bereikt door iedere training hard te werken en de tips & tricks die ze van ons aangereikt krijgt in de praktijk om te zetten", geeft Van Ginderdeuren aan, "Maar het is ook opnieuw een pluim voor onze jeugdwerking en het verhaal dat we hier bij KAA Gent Ladies proberen schrijven." Zo stroomden maar liefst elf van de twintig A-kernspeelsters door van de eigen beloftenploeg.