💬 Reacties na KAA Gent - RSCA

💬 Reacties na KAA Gent - RSCA

Speeldag 28 - JPL - 05-03-2023 om 18:30 u

Het was nagelbijten met momenten, maar de Buffalo's trokken de zege over de streep. Een verdiende zege volgens Hein Vanhaezebrouck: "Heel tevreden met deze verdiende overwinning. Het was niet onze beste partij maar we recupereren terug wat jongens en we zagen een fantastisch doelpunt." Eind goed al goed.

PERSCONFERENTIE: BRIAN RIEMER EN HEIN VANHAEZEBROUCK

 

Gift Orban: "Een belangrijke overwinning, maar we hebben ons objectief nog niet bereikt"

Wat een klasbak die Orban Gift. W-a-u-w! In 10 jaar Ghelamco Arena staat zijn parel in de galerij der mooiste doelpunten. De vreugdeuitbarsting bij speler en publiek sprak boekdelen. Veertig minuten later was de man van de match echter opvallend nuchter. “Ik voel me goed”, vertaalde hij zijn lichaamstaal in woorden. “Een belangrijke overwinning, maar we hebben ons objectief nog niet bereikt. Deze match is voorbij en nu moeten we vooruitkijken naar de volgende”, was de mature boodschap van de twintigjarige.

Impressionant hoe de doelpuntenmaker op zo’n korte tijd zoveel impact heeft op de Buffalo’s. “Zeker. Iedereen dacht dat het een grote stap was van de tweede klasse in Noorwegen naar de Belgische eerste klasse, maar ik heb een andere mentaliteit. Ik ben niet naar hier gekomen om op de bank te zitten. Mentaal ben ik ijzersterk. Met iedereen die me hier helpt, is het ook normaal dat ik progressie blijf maken”.

‘Iedereen’, dat zijn o.a. de teammaats en coach, die graag de loftrompet opstak: “Orban kaatst en devieert goed, is sterk aan de bal en kan gewéldig goed afwerken. Gisteren scoorde hij op training met een volley waar iedereen met open mond naar zat te kijken. Met links. Vandaag toonde hij zijn kunnen ook tijdens de match, nu met rechts”. De complimenten bleven nog een tijdje komen. Fenomeen.

Zo’n killer hij is op het veld, zo’n extraverte knuffelbeer is hij ernaast. En soms komen beiden samen op het veld, met de knuffel voor Debast als exponent. “Ik maakte een fout op hem en wou het goedmaken. Fair play is belangrijk”. En nu tijd voor een feestje, met hem achter de draaitafel. “Twee liefdes heb ik: voetbal en muziek”, lachte hij. Waar is dat feestje? Hiér is dat feestje. (RG)

Sven Kums: "Het kwam aan op efficiëntie vandaag"

Sven Kums – nuchter als hij is – had weer een heldere analyse klaar: “Het kwam aan op efficiëntie vandaag. Het eerste kwartier zaten we goed in de wedstrijd en creëerden we enkele kansen, waaronder een bal op de paal. Daarna kregen zij echter ook hun momenten en ging het gelijk op qua aantal kansen. Dan haalde efficiëntie het resultaat binnen.”

Efficiëntie in de allermooiste vorm: een wereldgoal. “Het was heel mooi. Ik ben vooral heel blij voor hem – het is een harde werker. De kapitein mocht zijn persoonlijkheid eens ontleden, met een brede smile: “Introvert is hij zeker niet. Hij praat heel veel en ligt fantastisch in de groep.” De dertiger had wel nog belangrijk advies aangaande de verschillende generaties op het werk: “Hij is soms DJ, maar als het te vroeg is, is het voor mij minder leuk”, lachte hij zijn tanden bloot. ”Hij is zo’n persoonlijkheid en dat moeten we accepteren”. En of. (RG)