Vooruitblik met Sven Kums

Vooruitblik met Sven Kums

Sven Kums staat er weer. Geen moment te vroeg, want er breken belangrijke weken aan voor KAA Gent. Met de kapitein opnieuw aan het roer van het Gentse schip hopen de Buffalo’s koers te zetten richting Play Off I. Zondag varen Kums en co uit naar Charleroi. Op zoek naar drie punten

Geen zege tegen Anderlecht. Maar een uur voetballen na maanden blessureleed moet een persoonlijke overwinning zijn.

“Ik heb een zware periode achter de rug. Dan doet elke minuut op het veld enorm veel deugd. Donderdag was mijn eerste basisplaats in drie maanden tijd en dan is een uur spelen lang niet slecht. Na zestig minuten ging ik wel uit voorzorg naar de kant. Jammer genoeg konden we collectief geen resultaat neerzetten. Anderlecht bleek opnieuw efficiënter. Hopelijk kunnen we in de volgende confrontaties met Anderlecht die slechte traditie doorbreken.”

Hoe voel je je op het veld? 

“Het is nog een beetje zoeken. Drie maanden aan de kant staan is niet niks. Je moet aftasten waar je grenzen liggen. Maar met de rem op spelen doe ik zeker niet, iedere minuut ga ik voluit. De pijn in mijn knie is gelukkig verdwenen. Alleen de dag na een partij voelen mijn spieren stijf en zwaar aan. Na weken zonder voetbal neem je dat er echter met plezier bij.”

Je bent net op tijd terug voor de eindsprint naar PO I. Voor cadeautjes is er nu geen plaats meer.

“Er staan vijf finales op het programma. Ons doel is om die allemaal te winnen, ook al is ons programma niet het gemakkelijkste. Voor iedere tegenstander staat er nog iets op het spel. De staartploegen moeten knokken om degradatie te ontlopen en dan wachten nog Anderlecht en Club Brugge. Daarom is het belangrijk dat we dit weekend punten pakken.”

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen Charleroi?

“Je weet op voorhand dat het nooit gemakkelijk wordt in Charleroi. Zeker dit jaar hebben ze iedereen aangenaam verrast. Niemand die bij de competitiestart had gedacht dat Charleroi het zo goed zou doen. Ze beschikken over een prima elftal met veel enthousiasme. Het is aan ons om daar evenveel energie tegenover te zetten.”

Bij een overwinning is PO I binnen handbereik. Charleroi volgt dan op acht punten.

“Een zege zou fantastisch zijn. Dan moet het wel heel raar lopen om toch nog uit de eerste zes te vallen. Of we genoegen nemen met een punt? Dat is nooit het objectief. We gaan steeds uit van onze eigen sterktes. Achteruit kruipen is niet aan ons besteed. Dus ook nu zullen we vol voor de overwinning gaan. De groep gelooft er alvast in. Daar heeft de nederlaag tegen Anderlecht niks aan veranderd. We zitten goed op schema voor PO I en hopelijk kunnen we dat zo houden.” 

(JVDV)