Wedstrijd van de KAA Gent Foundation

Wedstrijd van de KAA Gent Foundation

De maatschappelijke werking van KAA Gent wordt deze week in de spotlights gezet. De wedstrijd KAA Gent-OH Leuven van zondag 10 april wordt in samenwerking met vdk bank de "Wedstrijd van de KAA Gent Foundation".

De KAA Gent Foundation gebruikt voetbal en KAA Gent als middel om Gent en de Gentenaars sterker te maken. Via tal van maatschappelijke projecten en activiteiten werkt de organisatie aan weerbaarheid (fysieke en mentale gezondheid), talentontwikkeling (sportief en persoonlijk), inclusie (iedereen mee), sociale cohesie (iedereen samen) en diversiteit met gelijke kansen (non-discriminatie).

De KAA Gent Foundation is een unieke samenwerking tussen KAA Gent, de Stad Gent en de supporters van KAA Gent. Vandaag is de KAA Gent Foundation de grootste maatschappelijke werking binnen het Belgische profvoetbal.

Wedstrijd van de KAA Gent Foundation

De wedstrijd KAA Gent-OH Leuven van zondag 10 april zal in het teken staan van de KAA Gent Foundation. Deelnemers van alle sociaal-sportieve werkingen van de KAA Gent Foundation zullen net als alle Gentse voetbalclubs en buurtvoetbalinitiatieven aanwezig zijn in de tribunes om onze Buffalo's naar de overwinning te schreeuwen.

In de dagen voor de wedstrijd worden de projecten en activiteiten van de KAA Gent Foundation in de verf gezet. Na de wedstrijd worden de wedstrijdshirts geveild ten voordele van de werking van de KAA Gent Foundation.

More Than Football

De wedstrijd van de KAA Gent Foundation kadert ook in de Europese More Than Football Action Weeks. Tussen 21 maart en 14 april stellen meer dan 100 Europese clubs en foundations hun werking voor. De More Than Football Action Weeks zijn een initiatief van het European Football for Development Network (EFDN).

Alle info over de KAA Gent Foundation en de Wedstrijd van de KAA Gent Foundation lees je hier.

De KAA Gent Foundation dankt haar partners voor de steun