KAA Gent betwist schorsingsvoorstel Joseph Okumu

KAA Gent betwist schorsingsvoorstel Joseph Okumu

KAA Gent gaat niet akkoord met het voorstel tot minnelijke schikking na de rode kaart van Joseph Okumu. Het bondsparket vraagt een schorsing van 4 weken, waarvan 3 effectief en 1 week voorwaardelijk. Daarnaast wordt ook een boete van 3.500 euro geëist. Onze club heeft dit voorstel geweigerd. Het dossier zal dinsdag 6 september behandeld worden op de zitting van het Disciplinair Comité van het Profvoetbal. 

Het bondsparket voert volgende argumentatie aan voor de gevraagde schorsing: “De vrijwillige duw werd uitgevoerd met een zekere intensiteit en de fysieke integriteit van de tegenstander werd hierdoor in gevaar gebracht. Een dergelijke houding heeft nooit haar plaats op een voetbalterrein. Het Bondsparket houdt tevens rekening met het feit dat de bal niet in de buurt van de feiten was en dat deze actie met andere woorden niets te maken heeft met het voetbalspel. Er kan overigens niet worden betwist dat de actie van speler Joseph Okumu intentioneel was. Er kan tevens geen sprake zijn van uitlokking die een dergelijke reactie zou verantwoorden.”

Voor KAA Gent zal meester Thomas Gillis de verdediging van Okumu op zich nemen. Voor Okumu is het de eerste rode kaart in 56 wedstrijden voor KAA Gent. 


#COBW #SCHORSING