Gentse Internationals

Gentse Internationals

Terug naar de heimat! Zes Buffalo's komen tijdens de tweede interlandbreak van het seizoen uit voor hun vaderland. Joseph Okumu (Kenia), Andreas Hanche-Olsen (Noorwegen), Sinan Bolat (Turkije), Sulayman Marreh (Gambia), Michael Ngadeu (Kameroen) en Giorgi Chakvetadze (Georgië) komen in actie tijdens de World Cup Qualifiers.

Joseph Okumu

Met Kenia wacht Joseph een belangrijke dubbele confrontatie met Mali. In groep E van de WK Kwalificaties van de CAF staan de Malinezen aan de leiding met 4 punten. Kenia achtervolgt op plaats twee met twee punten. 

  • Donderdag 7/10: Mali - Kenia
    Okumu maakte de 90 minuten vol, maar verloor wel met forfaitcijfers van Mali, 5-0.
  • Zondag 10/10: Kenia - Mali
    Opnieuw stond Okumu 90 minuten op het veld, opnieuw verloor Kenia echter de wedstrijd. 0 - 1. 

Andreas Hanche-Olsen

In groep G van de Europese WK Kwalificaties wordt het spannend. Andreas staat met Noorwegen op plaats twee met 13 punten, evenveel als leider Nederland, maar wie zit er hen op de hielen? Het Turkije van Sinan Bolat met 11 punten. Vrijdag treffen de twee elkaar in het Şükrü Saracoğlustadion. May the best Buffalo win! Op maandag treft Hanche-Olsen nog Montenegro. 

  • Vrijdag 8/10: Turkije - Noorwegen 
    Met een assist op JPL collega Kristian Thorstvedt werd de 1-1 eindstand vastgelegd.
  • Maandag 11/10: Noorwegen - Montenegro

Sinan Bolat

Onze nummer 1 heeft voor het eerst sinds 2019 een selectie beet bij de nationale ploeg. In totaal speelde hij al 12 interlands voor Turkije. Tijdens deze WK Kwalificaties mag hij zich opmaken voor een duel tegen kompaan Andreas Hanche-Olsen. Op maandag trekt hij naar Letland voor de achtste speeldag.

  • Vrijdag 8/10: Turkije - Noorwegen
    Sinan kwam zoals verwacht niet in actie tijdens het gelijkspel.
  • Maandag 11/10: Letland - Turkije

Sulayman Marreh

Sulay maakte afgelopen maand geen minuten door een kleine blessure maar werd door de Gambiaanse bondscoach wel opgeroepen voor het trainingskamp in Marokko. Gambia plande ook drie oefenpartijen tegen Sierra Leone, Marokko en Zuid-Soedan.

Michael Ngadeu

Voor Michael en Kameroen ligt alles nog open na twee speeldagen in groep D. Ivoorkust staat met 4 punten aan de leiding. Kameroen volgt op plek 2 met 3 punten. In de dubbele confrontatie met Mozambique kunnen Michael en co een goede zaak doen in het klassement. Let's go Mike!

  • Vrijdag 8/10: Kameroen - Mozambique
    3-1 winst voor 'Mike', die de wedstrijd volmaakte in de verdediging. 
  • Maandag 11/10: Mozambique - Kameroen

Giorgi Chakvetadze

De jonge Georgische tovenaar is terug en dat heeft ook zijn nationale ploeg opgemerkt. Georgië heeft de punten meer dan nodig 4 speeldagen voor het einde. Met maar 1 punt vertoeven ze op de laatste plaats in groep B. Giorgi treft deze interlandperiode Griekenland en Kosovo. Time for some Giorgi-magic!

  • Zaterdag 9/10: Georgië - Griekenland
    Georgië verloor thuis met 0-2 tegen het stugge Griekenland. Giorgi kwam niet in actie.
  • Dinsdag 12/10: Kosovo - Georgië

Good luck Buffalo's!