KAA Gent Ladies leiden overdreven nederlaag bij leider Leuven

KAA Gent Ladies leiden overdreven nederlaag bij leider Leuven

Het team van Jorn Van Ginderdeuren trok zaterdagavond naar Oud-Heverlee Leuven, dat tot dusver nog maar 5 punten liet liggen in de Lotto Super League. Een moeilijke verplaatsing zoveel was zeker. Voor de match werd kersvers Gouden Schoen Nicky Evrard nog even de bloemetjes gezet. De Leuvense goalie stond namelijk 9 jaar onder de lat bij onze Buffalo’s.

De match kon niet slechter beginnen, want na een discutabele fase kon De Truyer al heel vroeg in de wedstrijd de 1-0 maken. De Ladies verweerden zich kranig maar op het kwartier verdubbelde Leuven haar voorsprong. Doelvrouw Maes kon in eerste instantie nog redding brengen maar na een carambole belandde de bal toch in doel.

Na de rust kon Fleur Van Daele direct gevaarlijk zijn maar scoren lukte niet. De Ladies konden wat vaker dan in de eerste helft vooruit voetballen maar op het uur scoorde Leuven tweemaal kort na elkaar. De competitieleider zou 10 minuten later ook op 5-0 komen. Op een kwartier van het einde kon Alixe Bosteels via de lat nog een eerredder voorbij Evrard werken. Kort voor affluiten maakte Van Dijk er vanop de stip ook nog 6-1 van.

Het resultaat: een (te) zwaar verdict. De Ladies blijven evenwel op de zesde plaats in het klassement kamperen. Volgende week komt hekkensluiter Eendracht Aalst op bezoek in de Chillax Arena. In de laatste thuismatch van de reguliere competitie kunnen dan drie gouden punten in de strijd om Play-off 1 gepakt worden.