KAA Gent Ladies verliezen nipt van landskampioen Anderlecht

Als afsluiter van de reguliere competitie trokken onze Buffalo’s richting Anderlecht. Coach Jorn Van Ginderdeuren moest de schorsing van Red Flame Fran Meersman opvangen. Voorts beschikte hij over zijn volledige kern.

Na een studieronde van een kwartier, besluitte Amber Maximus op de dwarsligger. Twee minuten later was het prijs voor paars-wit. Nierynck en Bosteels hadden nog kansen op de aansluitingstreffer maar scoren voor de rust lukte niet.

Ook na de rust stonden er elf gretige Buffalo’s op het veld. De match ging goed op en neer zonder echte uitgespeelde kansen. Het was uiteindelijk Anderlecht dat halverwege de tweede periode een tweede maal kon scoren. Maar de Ladies gingen gewoon verder op hun élan. De inzet werd uiteindelijk beloond door invalster Bodil Van Den Heuvel, die een knappe aanval over rechts afrondde.

De 2-1 was het sein om vol voor de aanval te kiezen. De gelijkmaker werd echter niet meer gemaakt. Zo verliest KAA Gent Ladies met het kleinste verschil bij uittredend landskampioen Anderlecht. De focus ligt nu op de play-offs. Deze starten op vrijdag 17 maart met een thuismatch tegen Standard. Let's go!