Update buitenspelfase Cercle Brugge - KAA Gent

Update buitenspelfase Cercle Brugge - KAA Gent

 

KAA Gent houdt eraan zijn supporters op de hoogte te houden van de situatie rond het controversiële doelpunt van Cercle Brugge in de wedstrijd van afgelopen zondag. Onze club heeft vandaag meer toelichting gekregen van het Departement Arbitrage van de voetbalbond. 

Zoals intussen al bekend was, was er een probleem met een van de camera’s die ervoor moet zorgen dat buitenspelfases correct beoordeeld kunnen worden. Het Departement Arbitrage heeft ons bevestigd dat de cameraman van MediaPro niet tijdig op zijn positie was, omdat hij voor aanvang van de wedstrijd ook ingezet werd bij het filmen van het eerbetoon aan Miguel Van Damme. De onbemande camera stuurde wel beelden door, maar die waren niet optimaal. Daardoor lukte het de VAR niet om de buitenspellijn te trekken. 

Volgens het Departement Arbitrage is vervolgens de correcte procedure toegepast: “Omdat ook met het blote oog niet te zien was of dit al dan niet buitenspel was, kon de VAR niet anders dan de beslissing op het veld volgen”, klinkt het. Het doelpunt werd daarop dus goedgekeurd. Op de wél beschikbare beelden heeft het er volgens KAA Gent evenwel alle schijn van dat het om buitenspel gaat. 

Het succes of falen van een volledig seizoen hangt doorgaans niet af van 1 bepaalde fase, maar in dit geval gaat het om een cruciaal moment in een cruciale wedstrijd. De genomen beslissing heeft zowel sportief als financieel mogelijk grote gevolgen voor onze club. KAA Gent beraadt zich daarom momenteel over de situatie en de gronden voor eventuele verdere stappen.