๐Ÿ“Š Next Match Stats: KAA Gent - Union Sint-Gilloise

๐Ÿ“Š Next Match Stats: KAA Gent - Union Sint-Gilloise

Speeldag 32 - JPL - 08-04-2023 om 20:45 u

Union op bezoek. De nummer twee uit onze competitie is een te duchten tegenstander. Lees hier alles over de wedstrijdstatistieken voor de wedstrijd!

STATS

  • KAA Gent kwam in elk van de laatste drie Jupiler Pro League-duels minstens drie keer tot scoren (2-6 tegen Zulte Waregem, 3-0 tegen Eupen en 0-5 tegen Seraing), maar deed dat in december 2014-februari 2015 voor het laatst in vier JPL-wedstrijden op rij (5).
     
  • Union Saint-Gilloise kwam in elk van de laatste 28 Jupiler Pro League-matchen tot scoren, in de laatste vijftien jaar wist alleen KAA Gent in 2008/09 een langere reeks neer te zetten binnen een enkel regulier seizoen (33 duels op rij).
     

  • KAA Gent won de laatste drie thuisduels in de Jupiler Pro League zonder een doelpunt tegen te krijgen, maar hield in december 2017-februari 2018 voor het laatst vier keer op rij de nul in de Ghelamco Arena.
     

  • Union Saint-Gilloise won slechts twee van de laatste vijf uitduels in de Jupiler Pro League (G2, V1), nadat de voorgaande zeven uitmatchen allemaal een zege opleverden.
     

  • Gift Orban kwam dit Jupiler Pro League-seizoen al negen keer tot scoren, maar deed dat slechts eฬeฬn keer in eigen huis. Sinds de Nigeriaan op 11 februari 2023 debuteerde namens KAA Gent scoorde hij vaker dan iedere andere speler in de top-10 Europese competities.
     

  • Loiฬˆc Lapoussin (Union Saint-Gilloise) ging dit Jupiler Pro League-seizoen 58 dribbels aan op zijn eigen speelhelft, tenminste tien meer dan iedere andere speler.
     

  • Hugo Cuypers staat dit Jupiler Pro League-seizoen op achttien doelpunten, mede dankzij zijn twee treffers tegen Seraing in de vorige speelronde. De laatste Belg die een volledige jaargang eindigde als topscorer van Belgieฬˆ (inclusief play-offs) is Francฬงois Sterchele in 2006/07 (21 goals).


    #COBW #GNTUSG