πŸ’¬ Hein: "Zes op zes is een hoopvol resultaat na twee speeldagen"

πŸ’¬ Hein: "Zes op zes is een hoopvol resultaat na twee speeldagen"

Speeldag 2 - Europe Play-offs 2022-2023 - 06-05-2023 om 20:45 u

De Buffalo's gaan met drie belangrijke punten naar huis in de strijd om het Europese ticket. Na afloop van de zege op Standard spraken we met doelpuntenmaker Gift Orban en Matisse Samoise. Hein Vanhaezebrouck blikte terug op een goede start in de Europe Play-offs in de persconferentie.

HEIN VANHAEZEBROUCK

“Moeilijke partij hier in Luik maar tevreden met wat de spelers brachten. Zeker met de reactie na de gelijkmaker. Zes op zes is een hoopvol resultaat na twee speeldagen.”

Gift Orban: "Een spits probeert altijd te scoren"

Drie centimeter – zoveel scheelde het of een fabelachtige goal van Orban Gift ging de wereld rond. “Een spits probeert altijd te scoren”, knipoogde het Gentse fenomeen. “Hard blijven werken is de boodschap en dat doe ik”.

De Nigeriaan toonde terug zijn waarde voor de Buffalo’s. “Het is belangrijk dat ik van in het begin kan spelen en genoeg speeltijd krijg. Ik ben nog jong en wil aan elke coach bewijzen dat ze telkens op mij kunnen rekenen. Door goals te maken, maar ook door mijn verdedigend werk te doen”, toonde hij zich een flinke leerling. Twee maal schoot hij zichzelf op het scorebord, ware het niet dat de scheids onnodig zijn fluitje gebruikte. “Dat is voetbal, ook een arbiter kan fouten maken”, klonk het matuur bij de twintigjarige.

En nu die poort naar Europa definitief openbeuken zeker? “Ja, we wilden weliswaar de Champions Play-offs spelen, maar moeten nu maar via een andere weg Europa zien in te gaan.” De voorbereidingen daarvoor lopen alvast op wieltjes. (RG)

Matisse Samoise: "We doen een zeer goede zaak in het klassement"

Gentse vreugde in Luik – het begin van de partij was echter niet van de poes. “Ja, het was niet de gemakkelijkste match voor ons”, gaf Matisse Samoise toe. “Maar goed, als je op Sclessin de drie punten kan bemachtigen... We doen voorlopig een zeer goede zaak in het klassement”. Vijf punten bonus is het tussentijds bilan, proper. “Maar het is nog niet beslist”, hield hij de voetjes op de grond.

Efficiënte Buffalo’s op deze zonnige lentedag, met beide spitsen op het scorebord. “Efficiënt zijn is ook een kwaliteit natuurlijk. We hadden vandaag inderdaad niet veel nodig. In andere matchen van het seizoen was het soms een ander verhaal. Daarom deed het ook eens deugd om zo te kunnen winnen”, aldus de Gentenaar.

Tot slot nog even checken: alles oké na de botsing met De Sart in het begin van de wedstrijd? “Het was ambetant dat het direct in de eerste minuut gebeurde. Heel de match had ik er toch wat last van, maar ik heb nu gelukkkig een week om te herstellen. Geen probleem”. Veel beterschap. (RG)


#COBW #STAGNT #EUROPEPLAYOFFS