• Steven Alzate 56'
2
  • Gift Orban 31'
  • Hugo Cuypers 61'

De Buffalo's trokken als leider in de Europe Play-Offs naar Sclessin om hun voorsprong van twee punten op eerste achtervolger Standard te verdedigen en zo mogelijk nog te vergroten. Het deed dat met duo Cuypers - Orban voorin, Odijdja achter de spitsen en Hong op de linkerflank.

De Luikenaars beseften het belang van de wedstrijd en gingen furieus van start. Gent had het niet onder de markt met het hoge tempo, maar hield alles wel netjes gesloten, waardoor Standard er geen uitgespeelde kansen uit kon puren. Integendeel, het was Orban die de eerste doelkans liet optekenen met een snelle lob, maar die was te hoog. Na het stormachtige openingskwartier kreeg Gent het middenveld steeds meer in handen. Op het half uur kon Cuypers Orban lanceren en die gaf Bodart het nakijken (0-1).

Wat later zette Orban Bodart nogmaals aan het werk met een trap uit een scherpe hoek. De Gentse voorsprong bleef staan tot het rustsignaal en bij de start van de tweede helft liet de onnavolgbare Nigeriaanse goalgetter opnieuw van zich spreken. Met een geniale ingeving trapte hij de aftrap gewoon meteen op doel, Bodart was geklopt, maar de potentiële wereldgoal spatte uiteen op de lat.

Orban liet het niet aan zijn hart komen en liep luttele minuten later Bokadi eraf om vervolgens zijn tweede van de avond binnen te trappen. De consternatie was groot toen het doelpunt alsnog niet geldig bleek. Een voorafgaande fout was er niet, maar scheidsrechter Boterberg had per ongeluk gefloten en kon daar niet meer op terugkomen. Erg zuur voor de Buffalo's en tot overmaat van ramp trapte Alzate wat later zowaar de gelijkmaker binnen bij een vrije trap (1-1).

Sclessin veerde op en geloofde in meer, maar vijf minuten later kreeg Gent alsnog loon naar werken. Bodart moest uitkomen om Orban van een doelpunt te houden, maar effende daarmee het pad voor Cuypers, die de bal fijntjes in het open doel binnen schoof (1-2). De Buffalo's hielden de bovenhand en lieten de Rouches niet meer in de wedstrijd komen. De thuisploeg eindigde de wedstrijd nog met tien na een tweede gele kaart voor Alzate. Spannend bleef het nog wel, maar de gouden driepunter ging mee naar Gent, waarmee de voorsprong in de Europe Play-offs werd uitgebreid tot vijf punten.