💬 Reacties na STVV - KAA Gent (Croky Cup)

💬 Reacties na STVV - KAA Gent (Croky Cup)

Speeldag 2 - Croky Cup - 06-12-2023 om 20:30 u

Op naar de kwartfinale. De 0-1 van Hugo Cuypers volstond om de volgende ronde te verzekeren in de Croky Cup. Na de match analyseerden we de partij met onze coach en spraken we met Hugo Cuypers.

Hein Vanhaezebrouck: "Goed dat we geen verlengingen moesten spelen"

Hugo Cuypers: "Altijd fijn om matchwinnaar te zijn"

Hugo Cuypers kroonde zichzelf tot matchwinnaar op Staaien. “Altijd fijn natuurlijk, maar het belangrijkste is de kwalificatie. De eerste helft hebben we lang gecontroleerd, op de laatste vijf minuten na wanneer we wat onnodige kansen weggaven. Na de rust speelden we iets lager, maar lieten we het na de kansen op de counters af te maken.”

Starten en knap scoren – het is Cuypers zoals we graag zien. Een match op de bank leek hem goed te doen. Na zeven weken van droogte was de oogst er terug.  “Feit is dat mijn statistieken de laatste weken minder waren en we met drie goede spitsen rondlopen voor maar twee posities – ik kan daar dus perfect mee leven. Het is aan mij op te tonen dat ik het verdien om te starten.”

Speelde het dan wat in het hoofd van de Luikenaar dat hij minder tot scoren toekwam? “Neen, het was een samenloop van omstandigheden en de opeenvolging van matchen was wat lastig. Over het algemeen heb ik mezelf niet al te veel te verwijten. Ik blijf hard werken en dan blijven de kansen en de goals wel komen”, aldus de erg nuchtere spits. (RG)


#COBW #STVVGNT #CROKYCUP