Beslissing buitenspelkwestie Cercle Brugge - KAA Gent

Beslissing buitenspelkwestie Cercle Brugge - KAA Gent


KAA Gent heeft beslist geen procedure te starten om de wedstrijd tegen Cercle Brugge te laten herspelen. De voorbije dagen heeft onze club de zaak zeer grondig onderzocht. We hebben hierbij een beroep gedaan op juridische specialisten. Hun conclusie is dat het VAR-reglement vandaag geen procedure toelaat met een noemenswaardige kans op slagen voor KAA Gent. Dat advies willen wij dan ook volgen. 

Onze club betreurt ten zeerste dat anno 2022 de organisatie van het VAR-gebeuren nog altijd niet op punt staat, zoals door deze situatie pijnlijk geïllustreerd wordt. Bovendien blijkt op vandaag dat er bij het Bondsreglement zelfs geen VAR-protocol in het Nederlands voorhanden is als officieel juridisch geldend document. KAA Gent zal er alles aan doen om het VAR-protocol te verbeteren zodat dit soort situaties in de toekomst onmogelijk worden. 

Zoals intussen genoegzaam bekend, maakte Cercle Brugge afgelopen zondag een doelpunt dat afgekeurd had moeten worden wegens volgens ons buitenspel, maar de camera die de VAR van optimale beelden moest voorzien was op dat moment onbemand. Hoewel KAA Gent zich sportief benadeeld voelt, zal de club niet tegen beter weten in alle rechtsprocedures uitputten. Daarmee blijft de 2-2-eindstand behouden en komt het vervolg van de competitie niet op de helling te staan. Dit neemt niet weg dat KAA Gent wel het nodige zal doen om indien mogelijk de eventuele gevolgschade te verhalen. Niet alleen sportief, maar ook financieel zorgt deze situatie namelijk voor mogelijk grote gevolgen.