💬 Reacties na KVC Westerlo - KAA Gent

💬 Reacties na KVC Westerlo - KAA Gent

Speeldag 2 - Europe Play-offs 2023-2024 - 07-04-2024 om 19:15 u

Het werd een fijne voetbalavond in de Kempen. Omri Gandelman en Tarik Tissoudali zorgden voor gejuich in het uitvak en daar had onze coach ook wat over te zeggen.

HEIN VANHAEZEBROUCK: "De eerste felicitaties gaan naar de supporters."

Tarik Tissoudali: "Trots op het team"

Na een periode van droogte vond Tarik Tissoudali voor de tweede week op rij de weg naar het doel. “We konden nog meer doelpunten maken, maar o.a. ik heb het laten liggen. Hoeveel? Sinan (Bolat, red.) loopt hier, dus dat ga ik niet kunnen zeggen – anders wordt hij boos”, lachte de goedgeluimde spits.

De overwinning deed hem desondanks veel deugd. “Een 0-3-overwinning op Westerlo – geen makkelijke verplaatsing – is mooi. Ik ben trots op het team”, aldus de Marokkaanse international. “We kunnen met een goed gevoel naar huis.” De penaltyfase veranderde daar niets aan, maar: “Sinan zei dat er contact was, terwijl de scheidsrechter het omgekeerde beweerde: dan klopt er iets niet, toch?”.

Aangaande de alweer ruime overwinning en de fantastische start leken de spelers mediatraining te hebben gehad, want ook hier klonk het als volgt: “De weg is nog lang. We hebben nog veel wedstrijden te gaan en moeten gefocust en gedisciplineerd blijven, want je weet nooit in het voetbal.” De clichédoos leek bodemloos. Over het doel was de ambitieuze aanvaller duidelijk: “Play-Off 2 winnen, daar gaan we vol voor.” (RG)

Omri Gandelman: "Op dit elan verder gaan"

De Buffalo van de laatste weken is hij toch wel. Zeven goals in de laatste drie matchen en dat voor een middenvelder: erg straffe cijfers zijn het. “Het is hier genieten – samen met deze teammaats en technische staf… Iedereen hielp me. Dan is het fijn om hen met goals te kunnen bedanken. De wedstrijd winnen was dan ook het belangrijkste.”

Slachtoffer van dienst was Westerlo. De niet zo verre geschiedenis – de salonremise van drie weken terug – deed de zege extra zoet smaken. “Iedereen zag wat hier toen gebeurde: uiteraard zorgde dat voor bijkomende motivatie om vandaag aan het langste eind te kunnen trekken. Revanche zou ik het echter niet durven noemen.”

De troepen van de uit schorsing terugkerende Hein speelden voor rust ronduit indrukwekkend. “Die eerste helft was inderdaad zeer, zeer goed. We scoorden tweemaal, waren agressief en namen de wedstrijd in handen.” Na de koffiepauze was het meer op cruise control. “Toch bleven we de controle behouden, maar moesten we het eerder afmaken. Al bij al een knappe prestatie.”

Dat maakt een perfect begin van de Europe Play-Offs: zes op zes en 8 gemaakte goals. “Dat is nog maar de start. Op dat elan willen we alleszins verder gaan. Een goed weekend – zeker met de uitslagen van de andere matchen - , maar de weg is nog lang”, hield de man van de match de voeten op de grond. (RG)


#WESGNT #JPL #COBW