Hein Vanhaezebrouck: 'Hopelijk kunnen we ze eindelijk eens kloppen'

Hein Vanhaezebrouck: 'Hopelijk kunnen we ze eindelijk eens kloppen'

KAA Gent wil vrijdag afrekenen met zijn laatste zwarte beest. De naam: Sporting Charleroi. Tijdens drie ontmoetingen met de Carolo’s stapten de Buffalo’s nooit als winnaar van het veld. Daar wil Hein Vanhaezebrouck graag verandering in brengen.

De Gentse leidersplaats is duidelijk merkbaar op het persmoment. Vorige week amper drie journalisten, nu meer dan tien. Ze hoorden hoe Vanhaezebrouck begon met het overlopen van de ziekenboeg. “Oussalah heeft vandaag (woensdag, red.) voor het eerst volledig meegetraind. Hij is wel nog niet wedstrijdfit. Ook Belhocine heeft de trainingen hervat. Depoitre revalideert verder na zijn rugblessure. Hij voelt zich stilaan beter. Ach, we moeten we ons niet teveel zorgen maken over Laurent. Hij heeft tijd om te revalideren, hè. (grijnst)”

Een kwinkslag van Hein naar de beslissing van de Geschillencommissie om Depoitre twee speeldagen te schorsen. “De club reageert via een communiqué. Ik ga er verder niks over zeggen”, aldus de coach. “We focussen ons nu op het voetbal, want dat is het belangrijkste. Maar misschien begrijpt iedereen nu waarom wij ons geen titelkandidaat noemen. We hebben een positie ingenomen en dat blijft nog altijd de juiste.”

Lees: de derde plek. “Als we winnen tegen Charleroi zijn we quasi zeker van plaats drie. Nadien zien we wel waar het schip strandt. We weten wat ons nog te wachten staat en zullen zoveel mogelijk punten proberen pakken. Maar dat is allemaal in voorwaardelijke wijs. Zolang we niet gewonnen zijn van Charleroi veranderen we niks aan onze doelstelling. Hopelijk kunnen we ze eindelijk eens kloppen.”

Vanhaezebrouck zegt het met een diepe zucht. Zijn team gooide dit seizoen drie keer punten te grabbel tegen Charleroi. “Cijfers liegen nooit. Charleroi is een van de moeilijkste wedstrijden in deze Play-offs. Het is de enige ploeg waar we dit seizoen nog niet van gewonnen hebben. En het afdoen als een ‘accident de parcours’ is geen optie. Want in PO I verloren we er opnieuw tegen. Het is een wedstrijd die ons moeilijk ligt. De punten thuis houden wordt dan ook geen evidentie.”

Vanhaezebrouck rekent in de spits op Pedersen. Zeker nu hij Depoitre én Raman mist voorin. “Met Nicklas in de spits moeten we een aantal andere accenten leggen. Hij is geen type Depoitre, maar onderschat hem niet. Hij won de voorbije match veel kopduels en is sterker dan iedereen denkt. Bovendien pikt hij de zaken goed op. Misschien zullen we Depoitre meer missen in onze thuiswedstrijden. Zeker tegen ploegen als Charleroi die vrij georganiseerd spelen. Dan kan je wel wat extra beukwerk gebruiken. Nu moet het iets verfijnder. Ach, ook de allergrootsten hebben geen beukers en kunnen muren ontmantelen.” 

(JVDV)

Foto: Yves Masscho