Voorbeschouwing Molde FK - KAA Gent

Voorbeschouwing Molde FK - KAA Gent

Here we go. De groepsfase van de UEFA Conference League wordt op donderdag 8 september op gang getrapt. Eerste stop: Molde. Aan de rand van de Moldefjorden treffen we Hein Vanhaezebrouck in het Akerstadion.

De Noorse tegenstander oogt mooi maar wordt zwaar volgens onze coach. “We mogen hen niet onderschatten. Molde staat al een hele poos aan de leiding in hun competitie en heeft een kloof van tien punten op de eerste achtervolger. Ze klopten afgelopen weekend ook nog Bodø/Glimt met zware cijfers. Vorig jaar speelden we tegen Vålerengen. De thuismatch wonnen we vlot maar de match op Noorse bodem was andere koek. Nu spelen we tegen een Noorse topclub. Ik verwacht dus een moeilijke partij.”

Molde speelt net als veel Noorse ploegen op kunstgras. Een challenge op zich voor Belgische ploegen. “Als je zelf niet op kunstgras speelt, vormt het een moeilijkheid. We trainen er zelden op in België. Nu hebben we dat ook niet gedaan. Straks volgt er een eerste kennismaking bij de veldverkenning. Het kunstgras hier is nog van een vorige generatie, maar van goede kwaliteit.” Aan wat kan je het verschil merken? “De bal rolt sneller. Het is eigenlijk een heel andere manier van voetballen. Je kan je niet simpel afduwen. Je moet als speler eigenlijk een klein rondje lopen om dezelfde beweging te maken. Waarschijnlijk zal je het morgen zien dat het wennen is voor enkele spelers.”

De omgeving doet dromen. Water en bergen omringen het stadion. “Dit is denk ik een van de mooiste verplaatsingen die je kan maken als fan”, vertelde Vanhaezebrouck. De lucht is hier zo puur. Toen we uit het vliegtuig kwamen, merkte je meteen het verschil. Ik sprak ook kort met de twee fans die een roadtrip ondernamen naar hier. Ze waren zo enthousiast over wat ze al zagen. Noorwegen is een geweldig land. De meegereisde supporters zullen hier meer zien dan enkel voetbal.” Nu kunnen we nog even genieten van de omgeving, morgen is het menens in het Akerstadion. Afspraak om 21u, live op Play 5.


#COBW #UECL