Fifa Players seizoen 2021-2022

Fifa Players seizoen 2021-2022

Vol trots kunnen wij aankondigen dat we twee getalenteerde FIFA-spelers die KAA Gent binnen het team van LowLandLions gaan vertegenwoordigen: Nicolas “Nycom” Persoons en Keanu “Emino” Newa vormen samen de kern van het ons FIFA-team. Beide hebben ondanks hun prille leeftijd al behoorlijk wat ervaring op hoog niveau en zijn dan ook hongerig om meer successen in de wacht te slepen, niet alleen voor henzelf maar ook voor ons.

Voor het komende ePro League seizoen 2021-2022 wordt Emino de vaste vertegenwoordiger van KAA Gent en LowLandLions. Nicolas wordt zijn vervanger mocht dit nodig zijn.

Keanu Newa, beter gekend als EminoMercy is een 19-jarig aanstormend talent. De jonge speler is nu drie jaar actief als competitief FIFA-speler, maar heeft al bijna elf jaar ervaring met de game. Zijn tocht in de hogere rangen van FIFA is een zware klim geweest, maar dankzij een toernooi georganiseerd door KAA Gent wist hij eindelijk zijn doorbraak te krijgen. “Toen ik uiteindelijk gecontacteerd werd door LowLandLions had ik meteen wel een goed gevoel, vanwege de ambities van LowLandLions en KAA Gent.” Zijn grootste succes kwam vorig seizoen, toen hij net naast de titel van de Proximus eCup greep. “Dat was een toernooi waar alle Belgische FIFA free agents mochten deelnemen. De finale werd offline gespeeld, en later die dag was ook de finale van de ePro League, die ik mocht bijwonen. Ik heb de finale verloren, maar het was toch een prachtige ervaring.” Naast FIFA moet er natuurlijk ook geleerd worden, en dat doet hij momenteel aan de Vrije Universiteit in Brussel, waar hij Toegepaste Economische Wetenschappen studeert.

Nicolas Persoons - Nycom - is een 23-jarige speler die nu bezig is aan zijn zesde jaar FIFA, maar al vanaf het begin is hij een naam om rekening mee te houden. In FIFA 17, toen hij begon met spelen, wist hij de finale te halen van de eLigue 1 in Frankrijk. Hij speelde een paar seizoenen voor SV Zulte-Waregem tot hij vorig jaar gecontracteerd door KAA Gent, waar hij als enige het blauw-wit van de club ging verdedigen. “Het was mijn eerste jaar waarin ik uitkwam voor een voetbal club, en dat was een behoorlijk grote stap, en ook een droom die uitkwam voor zo’n grote voetbalfan als ik”, zegt hij daarover. Naast fan van voetbal is hij ook een groot fan van films, en als hij niet bezig is met FIFA is hij dan ook vaak in de bioscoop te vinden. Daarnaast reist en sport hij graag.

Over de samenwerking met elkaar zijn beide spelers enthousiast. “Ik verwacht een succesvol maar ook erg leuk jaar met LowLandLions”, zegt Nycom. “Vorig jaar was ik de enige speler bij KAA Gent, dus om nu een hele esportsorganisatie om mij heen te hebben waar zoveel mensen zijn is een enorme bonus, en ik kan dan ook niet wachten om te zien wat we samen klaarspelen.

Ook Emino verwacht er veel van. “Ik hoop de aankomende tijd veel te groeien in mijn carrière, mede dankzij de ondersteuning van LowLandLions en KAA Gent. Daarnaast hoop ik aankomend seizoen goed te presteren op zowel nationaal als internationaal niveau, om zo LowLandLions en KAA Gent in de FIFA-scene op de kaart te zetten.”

We kunnen we niet wachten om te zien wat deze twee toppers gaan klaarspelen binnen de Benelux en zijn we ontzettend trots om te zien dat zowel Emino als Nycom ons gaan vertegenwoordigen in FIFA 22.