Ladies winnen de Slag om Vlaanderen

Onze Buffalo's wilden na de winst van vorige week die lijn doortrekken bij Club YLA. Vorig jaar werd daar in de reguliere competitie nog verloren via een doelpunt in de allerlaatste minuut. De motivatie om dit keer de drie punten mee naar Gent te nemen was dan ook groot. Coach Van Ginderdeuren voerde slechts één wijziging door in zijn elftal. De ervaren middenveldster Emma Van Britsom kwam na een enkelblessure opnieuw in de ploeg ten koste van Ines Van Gansbeke.

Het tempo lag meteen hoog. Beide teams wilden elkaar koste wat kost geen tijd en ruimte geven. Het eerste echte gevaar kwam er via een schot van middenveldster Elfi Maass. Op de hoekschop die volgde moest de Burgse goalie opnieuw tussenkomen. Daarna was het aan doelvrouw Riet Maes om een paar keer attent tussen te komen. Na een goed kwartier spelen trof de thuisploeg de dwarslat. Aan de overkant was het halverwege de eerste periode wel prijs. Spits Amber Maximus knikte de bal met een sterke nekslag na een corner binnen. In het slot van een zeer vermakelijke eerste helft ranselde Maes een kopbal van Abrahamsson nog zeer fraai uit haar doel. Beide ploegen hadden kansen maar de Gentse voorsprong was halfweg een feit.

In de tweede helft was de zelfde intensiteit en drive te zien. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker maar de Gentse achterhoede bleef al bij al goed overeind. Onze Buffalo's kozen ook goed hun momenten om naar voor te trekken. Halverwege de tweede periode begon rechtsachter Jasmien Mathys aan een knappe rush op haar flank. Het eindstation was middenveldster Alixe Bosteels die haar poging op het aluminium uit elkaar zag spatten. In het ultieme slot van de wedstrijd kon de ingevallen Karlijn Helsen Fleur Van Daele, een andere invalster, bedienen. Die laatste zette de 0-2 eindstand beheerst op het bord.

De ontlading na affluiten was enorm. Na een zeer intense wedstrijd kraaiden onze Buffalo's victorie in De Slag om Vlaanderen. Met de zes op zes kunnen de Ladies volgend weekend richting Aalst trekken. Daar begint op zaterdag 14 okterber (15:00) hun bekercampagne.

Trainer Jorn Van Ginderdeuren: "Onze dames hebben een volwassen prestatie geleverd waarbij ze tot het einde van de wedstrijd tot aan het gaatje gegaan zijn. Ik ben dan ook zeer tevreden over de gehele prestatie van iedere speelster, zeker ook van de invalsters.