Ladies veroveren Vlaanderen na knappe zege tegen Club YLA

Ladies veroveren Vlaanderen na knappe zege tegen Club YLA

Onze Ladies zijn klaar voor Play-Off 1, zoveel is duidelijk. Met zeer knap en volwassen voetbal legden ze Club YLA over de knie. Uiteindelijk bleek een schot van Elfi Maass voldoende om de drie punten thuis te houden.

Deelname aan Play-Off 1 was na vorig weekend al zeker voor de Ladies. Coach Jorn Van Ginderdeuren wijzigde zijn elftal maar op één positie. Nena Retsin verdween uit de ploeg. In haar plaats kwam Fleur Van Daele. Zij scoorde in de 0-2 zege op Club eerder op het seizoen nog de tweede treffer.

Na een korte studieronde van zo'n tiental minuutjes kwam blauw-wit tot drie keer toe dicht bij de openingsgoal. Eerst strandde een geweldige pegel van Emma Van Britsom op de paal en de vuisten van de Brugse doelvrouw. In de nabeurt hield Abrahamsson spits Amber Maximus maar net van de 1-0. Diezelfde Maximus kreeg het leer kort daarop in moeilijke omstandigheden nog voorbij doelvrouw Covent maar diezelfde Abrahamsson voorkwam een Gents doelpunt. Club dreigde tussendoor maar de Gentse achterhoede stond pal. Kort voor rust nam de Nederlandse middenveldster Maass de bal goed over aan de rand van de zestien. Haar knal liet Covent kansloos. 

Na de pauze hadden onze Ladies nog steeds controle. Ook wanneer Club YLA nadrukkelijker op zoek ging naar de goal bleef de Gentse muur overeind. In het slot van de partij was het Fleur Van Daele die na een sterke prestatie nog het dichtst bij een goal na de pauze kwam. Haar rush eindigde met een schot op de paal. De 1-0 bleef op het bord staan en de zes op zes tegen blauw-zwart was een feit. Een prestatie om fier op te zijn. Goalie Riet Maes liet ook al haar tiende clean sheet van het seizoen noteren.

De reguliere competitie zit erop en onze Ladies volgen Genk Ladies en Club YLA (nummers vier en vijf) op respectievelijk één en twee punten. Zo ligt de strijd om de vierde plek nog helemaal open. Eerst wacht wel nog een confrontatie met Club YLA. Volgende week zaterdag volgt de derde ronde van de Slag om Vlaanderen in het seizoen '23-'24. Dan strijden onze Buffalo's in Aalter voor een plekje in de Finale van de Beker van België.

Riet Maes: "Het is een geweldig gevoel om de play-offs in te gaan. We zijn al viermaal ongeslagen wat toch sterk is met onze jonge ploeg. Dit smaakt echt wel naar meer. We moeten nu even genieten maar onze honger is nog niet gestild. Het is ook leuk om al tweemaal de nul te kunnen houden in de Slag om Vlaanderen. Zowel in de heen- als de terugmatch hebben onze supporters ons een extra boost gegeven wat we volgende week ook zeker zullen nodig hebben. Maar ik ben ervan overtuigd dat ze hun stembanden nu al aan het opwarmen zijn."