Next Match: KAA Gent - OHL

Next Match: KAA Gent - OHL

Zondag spelen we voor een vol huis onze laatste wedstrijd in de reguliere competitie. De wedstrijd KAA Gent - OHL staat volledig in het teken van onze Foundation en haar werking. Lees er hier alles over. Daarnaast weten we welk play-off-ticket we veroveren: de Europe play-offs of de Champion's play-offs. Het belooft een spannende afsluiter te worden van het weekend. Hein Vanhaezebrouck en Alessio Castro-Montes blikten vooruit.

PERSCONFERENTIE

Primeur op de persconferentie! Naast Hein Vanhaezebrouck nam Michael de Meulemeester van onze Gantoise Plantrekkers plaats. Beide hebben dit weekend een belangrijke wedstrijd voor de boeg. Wim Beelaert en Michael getuigden over het belang van de KAA Gent Foundation. Hein Vanhaezebrouck had het een laatste keer over de buitenspelfase op Cercle Brugge en kijkt uit naar een volle Ghelamco aanstaande zondag. Verder werd er ingegaan op de blessures in het team, KV Kortrijk - RSC Anderlecht en de play-offs.

 

ALESSIO CASTRO-MONTES

Anderlecht of Gent. Wie haalt de top vier? Dat wordt zondag bepaald. Alessio Castro-Montes focust op de eigen prestatie. "Wat Anderlecht doet, hebben we niet in de hand. Ze zitten in een goede flow.

"Als we zondag winnen, halen we 25 op 27. Met die fantastische eindsprint zou het heel zuur zijn om het net niet te halen, maar we hebben eerder dit seizoen jammer genoeg te veel punten laten liggen." - Alessio Castro-Montes

Oud-Heverlee Leuven wordt de tegenstander. In de heenmatch werd het 0-3. "Leuven zal gemotiveerd aan de aftrap komen", reageerde Alessio. "Zij gaan hun seizoen positief willen afluiten. Misschien willen ze zich revancheren voor de verloren heenwedstrijd (0-3). Hoe dan ook gaan we zelf voor de overwinning. We moeten niet rekenen op cadeautjes."

PREMATCH FACTS

 • KAA Gent verloor slechts één van de dertien ontmoetingen met OH Leuven in de Jupiler Pro League (W8, G4): de meest recente editie in Gent (2-3).
   

 • Alleen Club Brugge (29) en Union SG (27) pakten meer punten in de Jupiler Pro League in 2022 dan KAA Gent (25 – W7, G4, V1).
   

 • KAA Gent kan in drie van de laatste vier seizoenen buiten de top-4 van een reguliere JPL-campagne finishen (5e in 2018/19, 2e in 2019/20 en 7e in 2020/21), nadat het in de vier voorgaande reguliere seizoenen altijd in de top-4 eindigde.
   

 • OH Leuven is zonder zege in de laatste zes Jupiler Pro League-matchen (G2, V4), de gedeeld langste reeks zonder zege voor OHL dit seizoen, nadat het de voorgaande drie wedstrijden had gewonnen.
   

 • Geen team won dit Jupiler Pro League-seizoen meer thuiswedstrijden dan KAA Gent (10), Gent kan voor het eerst sinds mei-november 2019 vier thuiswedstrijden op rij in 1A winnend afsluiten (toen 8).
   

 • Alleen Beerschot won dit Jupiler Pro League-seizoen minder matchen op verplaatsing (0) dan OH Leuven (3), terwijl geen ploeg minder clean sheets buitenshuis behaalde dan OHL (1 – bij Charleroi in december (0- 3).
   

 • KAA Gent is dit Jupiler Pro League-seizoen de ploeg met de meeste schoten (26) en doelpunten (6) na snelle uitbraken.
   

 • Alleen SV Zulte Waregem kreeg dit JPL-seizoen meer directe aanvallen tegen (81) dan OH Leuven (80, waaronder 6 tegengoals, het 3e hoogste aantal in de competitie).
   

 • Tarik Tissoudali (KAA Gent) maakte zestien goals in de Jupiler Pro League dit seizoen, minstens negen meer dan iedere andere Marrokkaanse speler in de vijf Europese topcompetities en de Jupiler Pro League.
   

 • Xavier Mercier (OH Leuven) creëerde dit JPL-seizoen 114 kansen, minstens 29 meer dan iedere andere speler; vorig seizoen was Mercier ook eerste in deze categorie (104), in 2018/19 was Mercier derde (106).