Pro League+ Silver Club Award 2015

Pro League+ Silver Club Award 2015

Voor haar communitywerking Voetbal in de stad ontving KAA Gent de Pro League+ Silver Club Award 2015.

Vandaag reikte de Pro League haar jaarlijkse awards uit voor de sterkste communitywerking en het sterkste communityproject binnen het Belgische profvoetbal. De collega's van de Club Brugge Foundation ontvingen de Gold Club Award voor de sterkste communitywerking. Waasland-Beveren ontving de prijs voor het beste communityproject.

De criteria volgens dewelke de verschillende communitywerkingen werden beoordeeld waren: het grootste/meest diverse bereik, de meest innovatieve werking, de betrokkenheid van spelers, technische staf en bestuur en de betrokkenheid van de lokale gemeenschap, de lokale overheid en het lokale middenveld.

We feliciteren de Club Brugge Foundation met de eerste plaats en bedanken de Pro League en de jury van de Pro League+ Awards voor hun waardering van de communitywerking van KAA Gent.

Voetbal in de stad

vzw Voetbal in de stad verzorgde ook in het seizoen 2014-15 de maatschappelijke werking van KAA Gent. Met vele tientallen initiatieven gebruikte de organisatie de wervende kracht van KAA Gent ten voordele van de samenleving. Het opzetten van sociale projecten, het verhogen supportersbetrokkenheid, het coördineren van een open stadionwerking, het organiseren van een niet-commerciële publiekswerking en het nemen van geëngageerde initiatieven rond jeugdvoetbal zijn de gestelde doelen. En dit alles onder het motto: wij zijn KAA Gent, wij zijn meer dan voetbal.

Een overzicht van alle activiteiten van vzw Voetbal in de stad in 2014-2015 vindt u hier (pdf).

Een beknopt overzicht van de jaarwerking bekijkt u in dit filmpje.

In het afgelopen seizoen werden verschillende radio- en videoreportages gemaakt over enkele van onze communityprojecten:

Buffalo Bustels (Pro League+/Woestijnvis)

Buffalo Cup Nieuw Gent (VRT Karrewiet)

KAA Gent wint Fairplay op eerste Pro League Schools Cup (VTM Nieuws)

KAA Gent tegen homofobie: iedereen anders, allemaal Buffalo (Radio 1)

Playing for Success en bezoek aan arbeiders Volvo Truck (AVS Buffalo TV)

Gezond Scoort (AVS Buffalo TV)

Meer info over de communitywerking van KAA Gent