Het Gentse jeugdvoetbal heeft jou nodig

Het Gentse jeugdvoetbal heeft jou nodig

3000 Gentse jeugdspelers hebben afgelopen weekend het voetbalseizoen afgetrapt. Zij worden op en naast het veld begeleid door enthousiaste vrijwilligers. Misschien kan ook jij voor de kinderen en jongeren in onze Gentse clubs het verschil maken? We hebben jou nodig.

Positief coachen

Alle Gentse voetbalclubs werken in onze stad samen als buren en vrienden. Elk Talent Telt is ons motto. Frederik Dhondt (Jeugdtrainer JAGO Sint-Amandsberg): "Voetbal is in Gent een sociaal gebeuren geworden, dat is het grootste verschil met vroeger. De drempel is nu minder groot voor jongens en meisjes die zich minder goed voelen. Iedereen – elke jongen of meisje – moet een kans  krijgen om te voetballen naar zijn of haar niveau ongeacht hun achtergrond

Cruciaal daarbij is de rol van de trainers en begeleiders. Zij krijgen van de clubs in samenwerking met de KAA Gent Foundation begeleiding en opleiding om hun rol goed te kunnen vervullen. Geert Elias (voorzitter VC Zwijnaarde): “Opleidingen voor onze trainers, luisteren naar bezorgdheden, informatie uitwisselen met alle clubs om gezamenlijke problemen samen op te lossen, … Daardoor is er bij de Gentse clubs ook meer onderling respect – we zijn allemaal wat meer familie van elkaar geworden."

Oproep

Daarom deze oproep. Heb je zin om mee te werken aan de uitbouw van het Gentse jeugdvoetbal? Als (assistent) coach bij één van de Gentse voetbalclubs? Laat het ons zeker weten! Ervaring is niet vereist. Enkel veel goesting om samen met velen de kinderen en jongeren in onze clubs een fijne voetbaltijd te bezorgen. We werken in onze clubs vaak met duobanen zodat elke vrijwilliger op zijn/haar maat een  rol kan invullen. 

Meld je hier aan!

Met de vragen in deze aanmelding polsen we naar je interesses. Op basis daarvan proberen we jou te matchen met de openstaande rollen voor trainers bij verschillende Gentse jeugdvoetbalwerkingen. 

Elk Talent Telt: "Familie van elkaar geworden" | Reportage Raef Ghanem

Lees meer over de Gentse Elk Talent Telt clubsamenwerking

Met dank aan vdk bank, strategisch partner van de KAA Gent Foundation

De KAA Gent Foundation dankt al haar partners voor de steun