Jong KAA Gent houdt Jérémy Perbet & co in bedwang

Jong KAA Gent heeft een punt gepakt tegen de leider in 1e Nationale. Het duel met Club Luik in de Chillax Arena eindigde op een 2-2-gelijkspel. Club Luik is zo zijn leidersplaats kwijt aan Patro Eisden, terwijl Jong KAA Gent stand houdt op de vijfde plaats.

De vlam sloeg meteen in de pijp, afgelopen zaterdagavond. Na amper 2 minuten kwamen onze beloften al op voorsprong dankzij de 17-jarige Matias Fernandez-Pardo. Aan de overkant stond een man die zijn vader zou kunnen zijn: Jérémy Perbet, 37 jaar, en de aanvalsleider bij Club Luik. Dat Perbet het doel nog altijd perfect weet staan, bewees hij door 5 minuten na het openingsdoelpunt tegen te scoren.

Zo stond het dus al snel 1-1, maar Jong KAA Gent was niet van slag. Integendeel, halfweg de eerste helft zorgde Tibe De Vlieger opnieuw voor een voorsprong. Voor De Vlieger het tweede doelpunt In evenveel weken, want ook in de vorige thuismatch tegen de Young Reds van Antwerp vond hij de weg naar doel. Maar wie zorgde net voor de rust voor de 2-2? Jawel, Jérémy Perbet, wie anders. De teller van "Perbut" staat op 14 treffers in 17 matchen.

In de tweede helft geen doelpunten meer, wel vooral overtredingen. De scheidsrechter trok in totaal 8 gele kaarten, netjes verdeeld over beide ploegen. Zo bleef het bij een gelijkspel en heeft Jong KAA Gent nog 1 wedstrijd voor de boeg in 2022. Komende zaterdag wacht de verplaatsing naar Olympic Charleroi, de nummer 4 in het klassement.