KAA Gent opent 2015 met winst tegen FC Groningen

KAA Gent heeft met een overwinning tegen het Nederlandse FC Groningen het jaar goed ingezet. Op stage in het zonnige Spaanse Oliva werd de maat genomen van de Nederlanders door doelpunten van Simon en Pollet.

Trainer Hein Vanhaezebrouck dropte kersvers nieuwkomer Moses Daddy Simon direct in het basiselftal. Hij fungeerde als tweede spits naast David Pollet. AA Gent begon goed aan de wedstrijd en al na drie minuten demonstreerde Pollet zijn kunnen met een knappe volley. De bal ging echter rakelings naast het doel. Aan de overkant had Sels een knappe save in huis op een schot uit de tweede lijn. Groningen werd dominanter, maar het waren de Buffalo’s die konden scoren. Aanwinst Simon, overgekomen van AS Trencín, legde de bal knap in doel na een assist van Locigno (1-0). Meteen een doelpunt in zijn eerste (officieuze) wedstrijd voor onze club.

De openingstreffer deed de Gentse troepen goed en dat vertaalde zich een kwartiertje later in een extra doelpunt. Oussalah zette voor, Pollet controleerde de bal op de borst en trapte die met een volley mooi binnen (2-0). Het balbezit werd opgeëist door Groningen, maar Gent toonde zich zeer efficiënt.

Na de pauze maakte de herstelde Oussalah uit voorzorg plaats voor Asare. Net zoals voor rust was Simon bedrijvig: hij zette een goede actie op, behield het overzicht en legde knap terug op Pollet, maar helaas werd de aanvaller zijn schot afgeblokt. Na 65 minuten kwam er bijna een voltallig nieuw elftal tussen de lijnen die de af en toe bitsige wedstrijd rustig kon uitspelen.