"Niet het resultaat waar we op hoopten, maar we geven niet op"

"Niet het resultaat waar we op hoopten, maar we geven niet op"

Speeldag 1 - UECL Round of 16 - 09-03-2023 om 21:00 u

De Europese voetbalavond werd een flashback naar een ouderwetse modderpartij uit de vorige eeuw. Hein Vanhaezebrouck had het gevoel dat er meer in zat, zeker met een droog veld. "Ons veld liet ons in de steek. Dat is een ontgoocheling. We hebben het mooiste stadion maar een van de minste velden en dat betalen we vandaag cash. Met een bespeelbaar veld konden we de zege over de lijn trekken." Alles wordt dus beslist in Istanbul. 

Persconferentie Hein Vanhaezebrouck

Sven Kums: “Het veld bemoeilijkte de zaak in de tweede helft”

Hoe speelt een artiest á la Kums in zo’n modderpoel? “Niet hé”, lachte hij. “In de tweede helft was het geen voetbal meer, ik denk dat iedereen dat heeft gezien. De flanken vielen nog een beetje mee, maar door het centrum was er geen doorkomen aan.”

“We waren vrij dominant, op de eerste tien minuten na. In het begin waren we niet scherp genoeg, dat is wel vaker ons probleem”, stak de kapitein de hand in eigen boezem. Ze herpakten zich echter goed. “We hadden genoeg kansen – met o.a. die van Hongi – om met 2-1 de rust in te gaan. Op zo’n veld geef je dat nooit meer weg. Maar ja, het was geen 2-1…”

De positivo in hem kwam echter snel terug naar boven. “Gelukkig spelen we nu twee keer uit en hopelijk hebben we daar meer geluk met het veld om de lijn van de eerste helft door te trekken. Al zal het op verplaatsing natuurlijk niet makkelijk zijn. Iedereen zal een tandje moeten bijsteken.” (RG)

Kamil Piatkowski: “Het belangrijkste in het voetbal is geloof, we gaan er vol voor in Istanbul”

Hugo Cuypers: "Vertrouwen meenemen naar de terugmatch"

Wat een voetbaltempel, de Ghelamco Arena – decor voor voetbal, concerten en nu ook… mud fights. Hugo Cuypers was er niet voor te vinden: “Het was totaal niet plezant. Het was gewoon wachten tot de match gedaan was. Dit waren geen omstandigheden om te voetballen. Nog nooit heb ik zoiets meegemaakt.”

Jammer toch, de Buffalo’s waren klaar om erop en erover te gaan. “We hadden er eigenlijk over moéten gaan. Het overwicht was voor ons en dat vertrouwen moeten we meenemen naar de terugmatch”. De eerste tien minuten niet inbegrepen natuurlijk. “Er was toen iets te weinig intensiteit en net dan viel hun doelpunt. Gelukkig konden we het nog rechtzetten. Het blijft wel een les om vanaf minuut 1 scherp te starten.” (RG)