• Gift Orban 35'
Istanbul Başakşehir
1
  • Stefano Okaka 16'

In de 1/8ste finales van de UEFA Conference League namen de Buffalo's het eerst in eigen huis op tegen het Turkse Istanbul Basaksehir. Door de afwezigheid van Torunarigha, Okumu en Godeau stond een stevig vertimmerde defensie aan de aftrap met Piatkowski, Ngadeu en Fortuna. Fofana ging postvatten op de linkerflank, Castro-Montes aan de andere kant.

Het eerste schot tussen de palen was er eentje van Piatkowski, maar het bracht Babacan niet in verlegenheid. Na een kwartier versierden de bezoekers hun eerste kans en Okaka kopte meteen raak via de paal (0-1). Hij leek daarbij net buitenspel te staan, maar de VAR keurde het doelpunt goed. Gaandeweg namen de Buffalo's het commando over en tien minuten voor rust viel de verdiende gelijkmaker. De Sart trapte een teruglegger nog op Babacan, maar Orban stond op de juiste plek om de bal binnen te duwen (1-1).

Gent duwde door en schietpogingen van Cuypers en Castro-Montes werden maar ternauwernood afgeblokt in de zestien. De beste mogelijkheid was er nog op slag van rust toen Orban in de diepte werd gestuurd, hij legde nog opzij naar de mee opgerukte Hong, maar die kreeg de bal niet binnen het doelkader.

Ondertussen bleef de regen met bakken uit de hemel vallen, waardoor het veld in de tweede helft steeds drassiger werd. In het eerste kwartier na rust waren er wel nog twee afgeblokte kansen voor Orban en eentje voor Türüc, voorlangs uit een moeilijke hoek, maar daarna werd combinatievoetbal quasi onmogelijk omdat de bal overal bleef steken.

In de slotminuten leek Gent dan toch de oplossingen te vinden, maar Depoitre kopte op de lat en Babacan was net iets eerder bij de bal dan de ingevallen debutant Fernandez-Pardo. Net als de bal bleef de eindstand dus steken op een 1-1 gelijkspel, waardoor nog alles open lag voor de terugwedstrijd in Istanbul.