Hatem Abd Elhamed komt Gentse defensie versterken

Hatem Abd Elhamed komt Gentse defensie versterken

De 24-jarige Hatem Abd Elhamed heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij KAA Gent. De Israëlische rechterflankverdediger van Arabische afkomst komt over van FC Ashdod, maar was vorig seizoen actief bij Dinamo Boekarest op leenbasis. Hatem zal spelen met het rugnummer 16.

foto's: Belga Image

Michel Louwagie:

Hatem was 10 dagen bij Club Brugge als tester. Wij hadden al goede zaken over hem gehoord via Mircea Rednic (coach bij Dinamo Boekarest) en Gunther Schepens. We hebben hem dan ook gevolgd tijdens de oefenwedstrijden van Club Brugge. Nadat we vorige vrijdag te horen kregen dat er geen akkoord werd gevonden tussen Club Brugge en FC Ashdod, namen we contact met Hatem's manager Dudu Dahan en met de voorzitter van FC Ashdod die we nog kenden van de transfer van Rodgers Kola enkele jaren geleden. Op zaterdag was er reeds een akkoord met FC Ashdod. Daarop vroegen we de speler terug te keren naar België en kwamen we ook met hem snel tot een akkoord.

Hein Vanhaezebroeck:

Nadat we vorig seizoen besloten Sebastien Locigno te laten gaan waren we sindsdien op zoek naar versterking voor onze rechterflank. Met Thomas Foket zaten we uiteraard goed en ook Rafinha kan als iets verdedigender type spelen op rechts, maar gezien de drukke kalender die we tegemoet gaan en omdat extra concurrentie nooit slecht is, zochten we nog een offensieve speler voor de rechterflank. Hatem is als aanvallende speler opgeleid maar nadien omgeschoold tot rechterflankverdediger. We hopen dat hij het hier evengoed doet dat als andere voorbeelden in dat geval zoals Brecht Capon en Thomas Meunier.

Hatem Elhamed:

KAA Gent is de kampioen van België en speelt in de Champions League, voor mij was het dus geen moeilijke keuze om hier te tekenen. In vergelijking met mijn korte passage bij Charleroi, ben ik nu een betere speler met meer ervaring. Toen was ik 18 jaar en kreeg ik niet echt mijn kans. Ondertussen deed ook bij Dinamo Boekarest, toch een van de grootste clubs uit Roemenië, de nodige ervaring op. Ik kan op verschillende posities uit de voeten. Ik ben snel, sterk en heb een goede techniek. Mijn beste positie? Waar de coach me vraagt te spelen. Bij Dinamo werd ik als rechtsachter én als rechtermiddenvelder uitgespeeld.  Bij Ashdod en de Israëlische nationale ploeg fungeerde ik vooral als rechtsback. Ik heb ondertussen ook een paar wedstrijden van vorig seizoen bekeken, waaronder die 2-3 overwinning op Club Brugge. Ik zie mezelf als een intelligente speler dus ik geloof dat ik het spelsysteem van de coach snel zal oppikken.

N.B. KAA Gent doet het nodige om Hatem speelgerechtigd te krijgen voor de Supercup tegen Club Brugge, maar gezien zijn uitleenbeurt vorig seizoen aan Dinamo Boekarest moeten zowel FC Ashdod, de Israëlische voetbalbond en Dinamo Boekarest en de Roemeense voetbalbond de speler vrijgeven. Daarna pas kan KAA Gent hem bij de KBVB laten aansluiten. Gezien de vakantieperiode een heikele klus.