Vooruitblik met Renato Neto

Vooruitblik met Renato Neto

Niemand stapt vrijdag met meer goesting op de bus dan Renato Neto. Door de interlandbreak en een enkelblessure is hij al bijna een maand ‘wedstrijdloos’. Tegen Standard hoopt de Braziliaan zijn langverhoopte debuut in Play-Off I te maken.

Hoe frustrerend was het om de start van de Play-offs te missen?

“Mijn eerste blessure van het seizoen kwam erg ongelegen. Je wilt natuurlijk op het veld staan tijdens de belangrijkste periode van het jaar. Bovendien zijn het de fijnste wedstrijden om te spelen. Alle stadions zitten vol en je kunt jezelf in de kijker spelen. Het was dus niet leuk om de eerste twee wedstrijden vanuit de tribune te moeten volgen. Maar nu ben ik volledig hersteld en klaar om mijn ploeg te helpen.”

Evalueer eens de start van je ploeggenoten. Ben je tevreden met een drie op zes?

“Ik vind dat we goed gestart zijn, ondanks onze nederlaag in Charleroi. We wisten op voorhand dat het daar moeilijk zou worden, maar zetten toch een puike prestatie neer. We gaven weinig kansen weg en hadden de partij onder controle. Jammer genoeg was er nog die late tegengoal. Ach, iedereen heeft het beste van zichzelf gegeven. Denk maar niet dat er één speler is die zich tijdens de Play-Offs niet voor de volle procent inzet.”

Er kwam wel een einde aan jullie knappe ongeslagen reeks van elf wedstrijden. Een mentale opdoffer?

“Als we dachten dat we al onze wedstrijden in de Play-offs zouden winnen, waren we verkeerd. Maar wie denkt dat we nu alles zullen verliezen, is dat ook. Mentaal zijn we klaar om met elk resultaat om te gaan. Dat onze reeks stopgezet is, verandert dan ook niks aan zelfvertrouwen. Geen enkel team is immers onklopbaar. Kijk maar naar Anderlecht en Club Brugge. Ook zij verloren vorig weekend.”

Opvallend: geen enkele uitploeg pakte tot dusver een punt. Worden jullie vrijdag de eerste?

“Dat hopen we alvast. (lacht) We trekken naar Standard om er een resultaat neer te zetten. Een punt zou al mooi zijn, maar het wordt niet gemakkelijk. Ik zag de samenvatting van hun partij tegen Anderlecht en was onder de indruk. Ze counterden erg snel en wonnen bijna alle duels. Met De Camargo, Ezekiel en Trebel beschikken ze over veel kwaliteit. We zullen op onze hoede moeten zijn.”

Bij Standard verwachten ze een lastigere partij dan tegen Anderlecht.

“Beweren ze dat? Het toont aan dat ze ons respecteren. De voorbije seizoenen zouden ze dat niet over ons gezegd hebben. Voor mij is het een teken dat we dit seizoen indruk gemaakt hebben met onze prestaties. Ook vrijdag zullen we er vol voor gaan. We zullen Standard de zege niet cadeau geven.”

(JVDV)

Foto: Yves Masscho