Ladies erkennen meerdere in leider OHL

Na twee speeldagen trokken onze Ladies met een 4/6 naar leider Oud-Heverlee Leuven. Coach Jorn Van Ginderdeuren moest wel sleutelen aan zijn elftal. Middenveldsters Emma Van Britsom en Karlijn Helsen waren onbeschikbaar wegens enkelblessures. Ook Fleur Van Daele ontbrak met de naweeën van een hersenschudding die ze opliep tijdens de in wedstrijd in Woluwe. De Nederlandse Elfi Maass kreeg haar eerste basisplaats. Ook Jenna Van De Keere en Bodil Van Den Heuvel kwamen voor de eerste keer dit seizoen aan de aftrap.

Het begin van de wedstrijd had te lijden onder de warmte. Bij het eerste doelgevaar van de thuisploeg schoot aanvoerster Nia Elyn goalie Riet Maes te hulp door een lob van de lijn te keren. Onze Buffalo’s gingen steeds meer dreigen maar het was toch de thuisploeg die via Marie Detruyer op voorsprong kwam. Nikée Van Dijk maakte er vijf minuten later ook nog 2-0 van.

Na de rust gingen onze Ladies op zoek naar de aansluitingstreffer maar de stugge leider gaf weinig ruimte weg. Halverwege de tweede helft lukte Van Dijk haar tweede treffer. Onze Buffalo’s gaven echter niet op en bleven zoeken naar het doelpunt. Uiteindelijk verschalkte invalster Zarah Taillieu de Leuvense keepster met een knappe knal van op afstand. Meteen daarna zette Detruyer via een afgeweken schot de 4-1 eindscore op het bord.

Trainer Jorn Van Ginderdeuren: “Het resultaat weegt misschien iets te zwaar door maar dat is waar het om gaat in een eerste elftal. De eerste twee treffers waren vermijdbaar en zijn zaken die we komende weken moeten aanpakken. Toch moeten we ons optrekken aan de manier waarop we negentig minuten lang intensiteit brachten bij het druk zetten. Als we de kwaliteit in de laatste twintig meter kunnen verbeteren dan gaan we nog resultaten behalen.”