Zuur verlies tegen Zulte Waregem

Zuur verlies tegen Zulte Waregem

Onze Ladies trokken op zaterdagmiddag naar de Gaverbeek voor een belangrijke wedstrijd in de strijd om Play-Off 1. De ploeg werd slechts op één plek gewijzigd: Silke Speeckaert kwam in de basis ten koste van Jenna Van De Keere.

De partij begon goed met dreiging via Amber Maximus en Karlijn Helsen. Het was echter de thuisploeg die tegen de gang van het spel in wist te scoren. Onze Buffalo’s hadden via een bedrijvige Fleur Van Daele op slag van rust nog een uitstekende mogelijkheid. Seynhaeve bracht redding.

Na rust lukte de thuisploeg al snel de 2-0 naar een spelhervatting. Onze Buffalo’s gaven de moed niet op maar toch was het opnieuw Zulte Waregem dat tot scoren kwam. Blumenthal haalde uit met een verschroeiend afstandsschot. Na een uur stond het 3-0. Na een driedubbele wissel begonnen onze Ladies aan een langgerekt slotoffensief. Alixe Bosteels bediende de ingevallen Nena Retsin die knap afwerkte. Na de 3-1 volgende nog veel Gentse dreiging. In het slot van de wedstrijd kon de ingevallen Gaëlle Nierynck Alixe Bosteels bedienen die beheerst de aansluitingstreffer binnenschoof. Diep in de toegevoegde tijd ontbond Van Daele nog eens haar duivels. Het schot van Zarah Taillieu dat daarop volgde, verdween maar net over de lat.

Onze Buffalo’s blijven zonder punten achter na een zure nederlaag tegen Essevee. Volgende week komen ze voor een laatste keer in 2023 in actie. Op vrijdag ontvangen ze de leider in de Lotto Super League: Oud-Heverlee Leuven.