💬 Alessio: "Mijn honger naar een eerste doelpunt is groot"

💬 Alessio: "Mijn honger naar een eerste doelpunt is groot"

Speeldag 25 - JPL - 11-02-2023 om 16:00 u

Alessio Castro-Montes is de voorbije weken makkelijk te herkennen op het veld. Na een neusbreuk die hij opgelopen had in de bekerwedstrijd tegen Union speelt Alessio namelijk al een tijdje met een masker. “Maar ik ben er bijna vanaf”, vertelde hij vrijdag op de persconferentie. 

Tegen Westerlo zal ik er voor de laatste keer mee spelen. De dokter zei me dat het nodig was om het masker zeker 4 weken te dragen en die periode is nu bijna voorbij. Mijn zicht lijdt er weinig onder, maar ademen is wel wat lastiger. In het begin had ik nog wat pijn, maar met zo’n masker kan er eigenlijk weinig gebeuren.

BEKIJK DE VOORBESCHOUWING MET HEIN  

De match tegen Westerlo wordt een belangrijk duel, beseft ook Castro-Montes. “Het is een sleutelwedstrijd. Als we daar winnen, kunnen we naar boven blijven kijken. Verliezen we, dan wordt het vechten om zo hoog mogelijk te eindigen in de Europe Play-Offs. Er zijn al veel grote ploegen gesneuveld in Westerlo, dus makkelijk wordt het niet."

“Natuurlijk is Westerlo erop gebrand om naast ons te komen in de stand. Het is een team dat al getoond heeft tactisch sterk te zijn. Met Bolat en Chadli hebben ze toch ook ervaring in huis. In de voorbereiding verloren we daar zwaar met 6-2, dus we zijn zeker op onze hoede.”

“Zoals bekend is onze kern niet de breedste. Toen ik mijn neus net gebroken had, zat ik toch nog op de bank en moest ik zelfs de tweede helft spelen omdat Nurio zich geblesseerd had. We hebben veel pech met blessures dit seizoen, dat is gewoon zo. Het is een item in de kleedkamer, ja. Niet dat we ons inhouden op training, zeker niet. Het is net wanneer je niet 100% in duel gaat dat je je misschien blesseert. Maar als iemand een kwaaltje heeft, letten we er toch extra op.” 

Tegen Racing Genk speelde Castro-Montes vorige week nog een sterke wedstrijd. “Mijn eigen prestaties waren niet altijd op hetzelfde niveau, maar ik ben wel tevreden over mijn laatste weken. Mijn honger naar een eerste doelpunt is groot. ’t Is niet dat ik al veel grote kansen gemist heb, maar ik kwam iets minder vaak in stelling omdat de nadruk soms wat meer op verdedigen lag. Maar ik moet niet geforceerd zoeken naar dat doelpunt, dat helpt toch niet.”

Van ons mag het hoor, Alessio. Zaterdag op Westerlo?


#COBW #WESGNT